Cser-Palkovics: Parraghék engedjék el a kamarai díjakat a vendéglátósoknak és a turisztikai cégeknek

Parragh Lászlót arra kérem és biztatom, hogy a legnehezebb helyzetben lévő magyar vállalkozások, tehát a vendéglátói, turisztikai, edzőtermi, rendezvényszervezési és szállodai szolgáltatásokat nyújtó cégek számára engedjék el az idei kamarai regisztrációs díjat és a tagsági díjat

– írta kedden Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere a Facebookon, miután levelet küldött a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének. A polgármester szerint a rendkívüli helyzet rendkívüli összefogást és áldozatokat is követel, úgy véli, gesztusértékű volna a kamarától, ha megtenné ezt a példátlan nehézségekkel szembenéző vállalkozók számára.

Cser-Palkovics azt is hozzátette, hogy a városa mindent megtesz a vállalkozásokért, illetve azok újraindításáért, szerinte szimbolikus és fontos lenne, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nemcsak javaslatokkal, hanem anyagi áldozatvállalással is csatlakozna ehhez a sokakat egyesítő célhoz.

Vasárnap Parragh Lászlót az ATV-ben kérdezték, hogy a járványhelyzetre tekintettel elengednék-e a kamarai tagdíjat. Az MKIK elnöke azt mondta a felvetésre, hogy “kötelező kamarai tagság nincs, van egy ötezer forintos regisztrációs díj, ami, ha belegondolunk egy olyan kicsi összeg egy vállalkozás tekintetében, ha valaki nem tud egy év alatt ötezer forintot kifizetni, az ne menjen el vállalkozni”.

Parragh hétfő este elnézést kért az RTL-en. Egyébként ő úgy gondolja, hogy csak tavaly legalább 500 milliárd forintot alkudtak ki a gazdaság számára ezeken a területeken. “Ehhez viszont a kamarát fent kell tartani, ehhez bért kell fizetni, ehhez működni kell. Én azt gondolom, ötezer forint egy vállalkozás számára egy esztendő alatt nem lehet akkora tétel, ami nem kigazdálkodható”.

Hozzászólások lezárva.