Büntetik a német bankokat a befektetők

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Eséssel zárták a pénteki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, miután a befektetők az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező bizonytalanság miatt aggódtak, a Dow végül 160 pontos esés után 0,6 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,5 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,8 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 195 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zárták a hét utolsó napját. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esés után 435 forinton zárt, míg a Mol 0,2 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 3 006 forinton zártak. A Richter 0,4 százalékos erősödés után 4 920 forinton zárt, míg a korábbi kereskedési sávjából felfelé kitörő OTP 1 százalékos emelkedés után 12 900 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék pénteki esése után az irányadó ázsiai részvényindexek lejjebb kerültek a hét első napján, a hongkongi börze 0,7 százalékos esése mellett a sanghaji részvényindex 1,4 százalékot esett, míg a japán Nikkei ünnep miatt zárva tartott. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 35 pontos mínusza 0,3 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező bizonytalanság mellett a befektetői figyelem a beérkező makroadatok felé fordul, miután hétfőn az eurozónából és az Egyesült Államokból is fontos beszerzési menedzserindexeket publikálnak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

A Pénzügyminisztérium hétfőn az augusztusi, részletes államháztartási adatát publikálja majd, míg Németországból és az eurozónából a szeptemberi feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek előzetes értékeit teszik közzé. Az Egyesült Államokból szintén a feldolgozóipari beszerzési menedzserindexre figyelnek majd a befektetők.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.