Brutális akciórakétákat lőttek ki a bankok szeptemberben: ezzel muszáj élni

Megnéztük, hogy mekkora akciókat kínálnak a bankok most szeptemberben a személyi hitelekre, ha vállaljuk, hogy a bank ügyfelévé válunk. Beigazolódott, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik hitelt választjuk. Van pénzintézet, aki egyformán olcsón kínálja a hitelt akkor is, ha bankot váltunk, akkor is, ha nem. Ezzel szemben a legtöbb bank jelentős, akár 10 százalékpontot is meghaladó kedvezményt kínál, ha a jövedelmünket a hitelfelvétel után hozzájuk utaljuk. Ezeket mutatjuk most be bankonként (a konkrét ajánlatokat kalkulátorunkból szemléztük).

Magyarországon relatíve sok bank van, amelyek lefedik a teljes hazai ügyfélkört. A magyarok általában ritkán váltanak bankot, többek között ennek is köszönhető, hogy a magyar bankok árazása európai viszonylatban is magas. Pedig kedvezmény nagyon sokféle van: ezek közül egyik a személyi hitelek kamataiban jelentkezik. Ha például a személyi hitelfelvételkor vállaljuk, hogy az adott bank ügyfelévé válunk, akkor jelentős kedvezményekhez juthatunk. Hogy érdemes-e ezekkel élni? Ezt mutatjuk be a cikkünkben.

Olcsó személyi hitelekért keresd fel kalkulátorunkat!

Nézzük meg előbb az átlagosnak tekinthető egymilliós hitelösszeget, hiszen az sem mindegy, hogy mennyi pénzt veszünk fel a banktól. A futamidő legyen 5 év. Az alábbi ajánlatokat a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorából szemléztük:

A Raiffeisen 8,97 százalékkal kínálja a kölcsönét, ha nem leszünk a bank ügyfelei. Ők nem adnak kamatkedvezményt a bankváltáshoz: ha folyószámlát nyitunk náluk, és hozzájuk utaltatjuk a bérünket, akkor is 8,97 százalékos a THM. Nem úgy a CIB, aki 8,17 százalékos THM-et kínál bankváltáskor, míg ha ezt nem vállaljuk, akkor a CIB ajánlata már be sem fért a kalkulátorunk szerinti legjobb 6-ba.

Kalkulátorunkban te is egy perc alatt megtalálod a legolcsóbb személyi hitelt!

A Cetelem szintén nem ad kamatkedvezményt, a THM náluk egységesen 15,05 százalék, akárcsak a K&H, ahol bár van némi kamatkedvezmény, de ez csak pár száz forintot jelent a törlesztőben. Az MKB közel 6 százalékos kedvezményt ad bankváltáshoz, a Budapest Bank pedig 4,9 százalékot.

A kis összegű ajánlatoknál is hasonló a helyzet. Kalkulátorunkban 500 ezer forintot néztünk meg 4 éves futamidővel. Ezt találtuk:

A CIB hasonlóképp 8,17 százalékos THM-et kínál ilyen összegnél is, ha nem váltunk bankot, akkor már sokkal kedvezőtlenebb a konstrukció – a TOP 6-be itt sem fért be. A Raiffeisen 13,58 százalékos THM-e magas, de ha nem váltunk bankot, ilyen kis összegnél még mindig ez tűnik az egyik legkedvezőbbnek. Az MKB bankváltáltás esetén ezútal kb. 4,5 százalékos kedvezményt nyújt. Érdemes megnézni, hogy a jövedelemátutalás nélküli ajánlatoknál a TOP6-ba az OTP fért be 20,73 százalékos THM-mel, míg a bankváltásos példáknál az Erste ajánlata “csak” 16,7 százalékos THM-et ígér. Szembetűnő a különbség.

KATT: A legtöbb személyi hitel egy helyen! Válogass a Pénzcentrum kalkulátorában!

Persze vannak olyan esetek, amikor sok pénzre van az embernek szüksége. Tipikusan ilyen a lakásfelújítás vagy az autóvásárlás. Nézzük meg most kalkulátorunkban, hogy 3 millió forintra milyen banki ajánlatokat találunk.

Nem meglepő, hogy hasonló dolgot tapasztalhatunk itt is: a Raiffeisen nem kínál kamatkedvezményt bankváltáshoz. Az Erste szintén egységesen alacsonynak tekinthető, 11,98 százalékos THM-met kínál, és a Cetelem hitele is egyaránt 12,71 százalékkal vehető fel bankváltáskor és anélkül is. A Budapest Bank jelentős kedvezményt kínál a bankváltáshoz: személyi hitele ekkor 10,5 százalékos THM-mel vihető. A jövedelemátutalás nélküli ajánlatok között viszont a kalkulátorunk szerinti legjobb 6-ba sem fért be, ahol az OTP zárja a sort 16,06 százalékos THM-mel vihető termékével.

Válassz Te is személyre szabott kölcsönt a Pénzcentrum kalkulátorában!

Jogi nyilatkozat: A cikkben található kalkulációk adatai tájékoztató jellegűek, szerződéses ajánlatnak nem minősülnek!
Az egyes konstrukciókat az adott paraméterek (termék jellege, összeg, futamidő) alapján, kalkulátorunk
számításai szerinti legkedvezőbb aktuális ajánlatok figyelembe vételével választottuk ki.
Az említett pénzügyi szolgáltatóktól a Net Média Zrt., mint a Pénzcentrum.hu üzemeltetője nem részesül
a megjelenésükre tekintettel közvetlen díjazásban. További részletekért kattints ide!

<!–

–>

Hozzászólások lezárva.