Brit Burger King: Nem fogunk bérleti díjat fizetni az éttermeink után

A brit Burger King nem fogja kifizetni a héten esedékes negyedévre szóló bérleti díjakat az éttermei után, mert a pénzüket inkább a munkabérekre fordítják – jelentette be Alasdair Murdoch, a brit Burger King-hálózat vézérigazgatója. A BBC cikke szerint Murdoch azt is elmondta, hogy a bérbeadók többsége megértően fogadta a bejelentést.

A londoni kormány már korábban jelezte, hogy ha egy cégnek problémát okoz a bérleti díjakat kifizetése, akkor nem fognak eljárást indítani ellene, de később hiánytalanul meg kell fizetniük az adósságot.

A Burger King hétfő éjjel úgy döntött, hogy Nagy-Britanniában 500 éttermét kedden nem nyitja ki a koronavírus-járvány, és az azzal kapcsolatos intézkedések miatt. A cég igyekszik az ételek házhozszállításával növelni a kieső bevételeket.

Az ingatlan bérbeadásból élő vállalkozásokat tömörító szervezet levélben kérte a brit kormányt, hogy ideiglenesen állami forrásból, kamatmentes hitelprogrammal térítsék meg az ő kieső bevételüket.

Ezzel viszont egyes vélemények szerint komoly kockázatot jelentene, mivel a vendéglátóiparban a cégek jelentős része csődbe mehet a közeljövőben. Ebben az esetben az állami költségvetés egy halálra ítélt céget finanszírozna ideiglenes, teljesen feleslegesen, és csőd esetén az államkasszának se térítené vissza senki a kamatmentes kölcsönt.

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Forrás: index.hu

Hozzászólások lezárva.