Boldogkői: ne nyissanak ki az iskolák áprilisban

Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Boldogkői Zsolt arra hívja fel a figyelmet Facebook-posztjában, hogy egyre jobban állunk az oltások terén világviszonylatban, de két problémát meg kell oldanunk.

Egyrészt türelmet javasol az iskolanyitással kapcsolatban, azt írja, hogy ne nyissuk meg az iskolákat áprilisban. A következő indokok miatt:

  • a gyerekeket még nem lehet oltani,
  • a tanárok oltása nem fog elegendő immunitást produkálni addigra,
  • a brit variáns veszélyes a kicsikre,
  • ráadásul ők haza fogják vinni a vírust a családba.

A másik probléma az oltásellenesség: “Hamarosan el fogunk érkezni arra a pontra, hogy az oltásellenesség miatt nem nő tovább az átoltottság, és ezért nem tudunk megszabadulni a vírustól” – írja Boldogkői Zsolt. “Le kell törni az oltásellenességet! Hatásos motivációs rendszert kellene kidolgozni az oltakozási hajlandóság kialakítására, melynek fő eszközeként az oltásigazolványnak igen erős jogosítványokat kellene adni” – írja a szakértő, aki szerint a vírusszkeptikus és oltásellenes vezérekre pedig alkalmazni kellene a hatályos jogszabályokat.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.