Bődületes sikert hozott az okos-madáretető

Egy szlovén fejlesztésű okos-madáretetőre a Kickstarteren célul kitűzött 4,19 millió euró (1,5 milliárd forint) gyűlt össze, és ezzel a Bird Buddy (Madárpajtás) lett minden idők legsikeresebb szlovén projektje a közösségi finanszírozást kínáló online platformon, egyben a platform 35. legsikeresebb gyűjtése – írja az MTI.

Az okosetető annyira elnyerte a madárrajongók tetszését, hogy a kitűzött 50 ezer euró 20 perc alatt összegyűlt, és egy nap sem kellett ahhoz, hogy a számláló meghaladja az 500 ezer eurót. 

A gyűjtés végéig, január 15-ig több mint 22 ezren járultak hozzá adománnyal a sorozatgyártás elindításához.

A madáretető az eledeladagolón kívül magában foglal egy leválasztható modult, amely egy kis videókamerát, mikrofont és mozgásérzékelőt tartalmaz. Ha egy madár száll az etetőre, az eszköz egy mobilalkalmazás és vezeték nélküli kapcsolat útján értesíti a gazdát, aki akár fényképet is készíthet a távolból az étkező vendégről.

Az alkalmazás több mint ezer madárfajt ismer fel a külleme, de akár a hangja alapján is. lehetővé teszi a madarakról készült fotók megosztását, és ahhoz is tanácsot ad, hogy faja alapján milyen eledelt kapjon a látogató.

A madáretetők gyártása az év közepére várható, az első példányok leszállítását szeptemberre tervezik. Mivel a vártnál több pénz gyűlt össze, a fejlesztők pluszopciókkal akarják ellátni a Madárpajtást, így a vásárló kérheti majd például, hogy kapjon értesítést az eledeltároló kiürüléséről, vagy napelem töltse fel a kamerás modult.

Forrás: index.hu

Hozzászólások lezárva.