Bill Gates már Amerika legnagyobb termőföld-birtokosa

A Forbes szerint most Bill Gates Amerikában a legnagyobb termőföld-tulajdonos. A több éven keresztül érkező beszámolók szerint Gates olyan helyeken vásárol mezőgazdasági területeket, mint Florida és Washington. A The Land Report kiderítette, hogy Gates, akinek a Forbes szerint közel 121 milliárd dolláros nettó vagyona van, hatalmas termőföld-portfóliót hozott létre, amely 18 államot ölel fel.

Legnagyobb területei Louisianában (69 071 hektár), Arkansasban (47 927 hektár) és Nebraskában (20 588 hektár) találhatók. Ezen kívül van még részesedése egy 25 750 hektáros földterületben az arizonai Phoenix nyugati oldalán, amelyen egy új külvárosi területet fejlesztenek.

Gates jelenleg 242 000 hektár mezőgazdasági földterülettel rendelkezik az Egyesült Államokban, többnyire „harmadik fél általi szervezetek révén, a Cascade Investments, Gates személyes befektetési eszközén keresztül”.

A Forbes szerint nem tudni, mit csinál Gates a földdel, a Cascade Investments pedig nem volt hajlandó semmit hozzáfűzni a témához.

Az egyéni földtulajdonosok tekintetében Gates még mindig messze elmarad John C. Malone médiamágnástól, aki 2,2 millió hektárnyi tanyával és erdővel rendelkezik, valamint a CNN alapítójától, Ted Turnertől, aki 2 millió hektár ranch-földterülettel rendelkezik.

A Forbes szerint Jeff Bezos is „nagymértékben fektet földbe”.

Az egyébként érdekes, hogy miközben a milliárdos filantrópok és technokraták két kézzel veszik a földeket, addig a nyilvánosságnak azt kommunikálják, hogy

a jövőben a magántulajdon gyakorlatilag megszűnik majd létezni.

Könyveiben Klaus Schwab – a Világgazdasági Fórum alapítója és globalista – egyértelművé teszi, hogy a „negyedik ipari forradalom” vagy a „Great Reset” a magántulajdon megszűnéséhez vezet majd.

Ez az üzenet jön szembe a WEF hivatalos honlapján is:

Üdvözlöm a 2030-as évben. Üdvözlöm a városomban – vagy inkább: „a mi városunkban ”. Semmim sincs. Nekem nincs autóm. Nincs házam. Nincsenek készülékeim és ruháim

Eszerint semmilyen magántulajdont nem lehet majd birtokolni, és egyetlen lehetősége az lesz, hogy az ember állandó függőségben éljen olyan kisszámú gazdag elitistától, aki mindent birtokol. Ez a helyzet ismerős lehet a történelemkönyvekből.

(ZeroHedge)

Címlapkép: Jamie McCarthy/Getty Images for Bill & Melinda Gates Foundation

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.