Bige megnevezte, ki az a személy szerinte, aki miatt rászállhattak a hatóságok

A hatóságok tavaly egy gyanú alapján megrohamozták a szolnoki műtrágyagyárat, amely Bige László, az ország ötödik leggazdagabb emberének érdekeltsége. A történet ezzel nem ért véget, a gyár működését felfüggesztették, illetve Bigét két napig fogva tartották. A bíróság azóta kimondta: a katasztrófavédelem jogtalanul zárta be az üzemet.

A történet az amerikai Bloomberget is érdekelte, amelynek maga Bige nyilatkozott. Ehhez érdemes hozzátenni a vállalkozó egy korábbi mondatát, amely szerint Bige fenyegető üzeneteket kapott. Mint mondta: a két barátján keresztül üzenték meg neki, hogy

szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni.

Bige mindeddig nem említett nevet vagy neveket, hogy kik állnának szerinte támadták őt. Ez most annyiban változott, hogy Bige a Bloombergnek azt mondta, szerinte a Csányi Sándorral folytatott vitája állhat a hatóságok feltűnő érdeklődése mögött.

A műtrágyakirály nem közvetlenül Csányit kiállítja ki bűnösnek, egy részen ugyanis arról beszél, hogy azért nem reménykedhet segítségben, mert nem tagja a(z orbáni) belső körnek. “Magyarországon minden hatalmi ág egy kézben van”, tette hozzá Bige.

Az üzletember a Bloombergnek azt is állította, hogy a gyár leállítása, majd újraindítása, a hatóságok által indított eljárások több millió dollárjába kerültek, a vizsgálat pedig arra irányult szerinte, hogy kényszerítéssel eladja a céget. A gazdasági lap idézi OTP kommunikációs osztálya által megküldött reakciót, melyben kifejtik, hogy Csányi Sándornak nem áll szándékában megvásárolni a gyárat, de kettejük viszonyát már nem kommentálták.

Utóbbi kapcsán érdemes felidézni egy korábbi írásunkat: a két üzletember között néhány éve is volt egy komoly konfliktus, a piacvezető hazai mezőgazdasági integrátor cég, a 2013-ban csaknem 200 milliárd forintos forgalmat bonyolító KITE Zrt. miatt.

Bige a Figyelőnek adott 2014-es interjújában azt mondta, nem vesztek össze Csányival, csak nem beszélnek.

Hozzászólások lezárva.