Bevásárolt a Tungsram: üzemeltetőszoftvert fejlesztő, magyar céget vett

A GE üzletágainak felvásárlásával létrejött Tungsram bekebelezte az ArchiFM-et – írja sajtóközleményében az elektromos ipari óriás.

Az ArchiFM egy üzemeltetést és karbantartást támogató, létesítménykezelő szoftver, ami a Graphisoft-féle ArchiCAD tervezőprogrammal és az OrtoGraph című épületfelmérő szoftverrel működik együtt. Arra tervezték, hogy nagyméretű létesítmények menedzselését tegye könnyebbé.

Az programcsomag fejlesztéséért felelős Vintocon kft. a Bisnode adatbázisa szerint augusztus 13-án lett a Tunsgram Operations kft. többségi tulajdona. Addig öt magánszemély birtokolta a céget, egyikük, Korbuly Ádám kisebbségi tulajdonos maradt, a vállalatot pedig még augusztus végén átnevezték Tungsram Innovative Solutions kft.-re.

„A Tungsram segítségével az ArchiFM képes lesz határokon túl is terjeszkedni, ezáltal pedig olyan nemzetközi ismeretekhez jutni, amelyekkel itthon is megszilárdíthatjuk tudásunk alapjait, ezzel hozzájárulva a magyar szoftveripar fejlődéséhez” – mondta Korbuly. A Tungsram részéről Pongrácz Ferenc innovációért felelős igazgató szólalt meg a közleményben, aki szerint „az ArchiFM tökéletesen illeszkedik a Tungsram Edge okostermék portfóliójába, hiszen ez a Tungsram divízió az innovatív okostermékekre és -szolgáltatásokra specializálódik”.

A felvásárlás nyújtotta új keretek között a Tungsram további innovatív termékek és szolgáltatások bemutatását tervezi.

A képen balról jobbra: Hrobár Péter, a Tungsram Innovative Solutions Kft. ügyvezető igazgatója, Korbuly Ádám kisebbségi tulajdonos és Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációért felelős ügyvezető igazgatója // Tunsgram

Hozzászólások lezárva.