Bekebelezte a miskolci TS Hungariat a Rail Cargo

A tájékoztatás szerint az évente mintegy 1400 vasúti teherkocsi fővizsgáját, átépítését, valamint több mint 12 ezer vasúti kerékpár javítását végző 160 éves múlttal rendelkező vállalat tulajdonátruházása 2021. január 1-jével lépett hatályba.

Kovács Imre, a Rail Cargo Austria igazgatóságának tagja, a Rail Cargo Hungaria igazgatóságának elnöke a közleményben kiemelte, hogy a közvetlen irányításnak köszönhetően javul a miskolci társaság működésének hatékonysága, amellyel hozzájárul az RCH vasúti járműveinek javításával és szervizelésével összefüggő igényeinek gyorsabb teljesítéséhez, valamint az ügyfélkiszolgálás minőségének javításához.

Hozzátette, az üzem földrajzi elhelyezkedése ideális az Ázsiába irányuló vasúti árufuvarozás szempontjából, amely szegmensben a vállalatcsoporton belül az RCH vezető szerepet tölt be.

Számos előnyt hozhat az új felálllás

Kotiers Román, a Rail Cargo Hungaria igazgatóságának tagja a közlemény szerint az előnyök között említette a szinergiák kölcsönös kiaknázását, a szakmai tudásvagyon megosztását, a kapacitások, valamint egyes támogató tevékenységek összehangolását. Mint mondta, a struktúraváltás javítja a TS Hungaria esélyeit arra, hogy az RCH leányvállalataként európai uniós és magyar állami támogatásokból részesedjen.

Dian József termelési területért felelős ügyvezető igazgató a közleményben megerősítette, hogy a miskolci üzem csaknem 450 szakembere felkészült a 2021-ben várható feladatokra, amelyek között 1500 vasúti kocsi fővizsgája és mintegy 14 ezer vasúti kerékpár javítása szerepel.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.