Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Százmilliós nagyságú tételre tippeli az épülő nagykanizsai aréna működtetését a város ellenzékének vezetője, de valójában sem azt nem tudni, mennyibe kerül majd a városnak, sem azt, kik használák az arénát – írja a Népszava.

Orbán Viktor 2015 júniusában, a Modern Városok Program (MVP) nagykanizsai szerződésének aláírásakor jelentette be, hogy többek között egy 3000 fő befogazására alkalmas multifunkcionális csarnokot kap Nagykanizsa. Ez a bejelentés már csak azért is furcsa, mert Nagykanizsán nincs olyan teremsportban érintett csapat, aminek ennyi nézője lehetne: a kézilabdacspataik harmad-, a futsalosaik másodosztályúak, a női kosarasaik pedig az amatőr NB I-ben vitézkednek. Ennek fényében meglepő, hogy ide kerül egy a tervezett 8,8 milliárd helyett 15 milliárd forintba kerülő létesítmény.

Balogh László, Nagykanizsa Fidesz-KDNP-s polgármestere szerint az új rendezvénycsarnok a város keleti részének új központja lehet, amelyet a helyi sportegyesületeken kívül koncertekre, kulturális eseményekre, vásárokra tudnak majd használni, az ellenzéki Fodor Csaba viszont egyszerűen értelmetlen a beruházás, a hatástanulmány nem említ semmiféle konkrétumokat, az ide talán beköltöző sportklubok pedig abban sem biztosak, használni fogják-e a csarnokot.

Nem is használhatná mindenki: a kézilabdaklub például TAO-ból újította fel a saját csarnokát, amivel kötelezettséget vállaltak arra, hogy használni is fogják, ráadásul amúgy is nagyjából 150 ember megy ki a meccseikre. A futsalosok nem zárkóznak el a használattól.

“Nem tudjuk az üzemeltetési paramétereket, mekkora lesz a várható rezsi, hány embert kell alkalmazni, csak annyit tudtunk meg, hogy egy hasonló aréna fenntartása százmilliós tétel, amit, ha tetszik, ha nem, az önkormányzatnak kell kigazdálkodnia” – összegezte a helyzetet Fodor.

Kiemelt kép: A nagykanizsai aréna látványterve

Hozzászólások lezárva.