Az új C4-essel hódítana a Citroën

Balkányi György, a Citroën márkaigazgatójának előadásával kezdődött a sajtóesemény. Tőle megtudtuk, hogy a Citroën eladásai nagyjából a harminc százalékát tették ki a PSA Csoport 2020-ban eladott 2,5 millió autójának. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a tavalyi volt az utolsó év, amikor PSA Csoportról beszélhetünk, hiszen 2021-től már Stellantis néven fut a konszern az FCA-val való egyesülése után, a világ negyedik legnagyobb autógyártójaként.

A Citroën utólag sikeresnek értékeli a 2020-as évet, ami összességében nyilván elmarad a várakozásoktól, ám az év közben még nem reméltek ilyen jó évet a francia gyártónál. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a koronavírus-járvány okozta sokkból viszonylag hamar ébredt fel a Citroën.

Ezt bizonyítja, hogy Magyarországon 2,5 százalékkal növelni tudta eladásait a vállalat a 2019-es számokhoz képest, nagyon kevés gyártó volt képes pozitív mérlegre tavaly (összesen 18 százalékot zuhant a magyar autópiac), a Citroën az egyik, ennek köszönhetően fél százalékkal nőtt is a márka piaci részesedése hazánkban.

Ami a jövőt illeti: a Citroën Jumpy a 2021-es év haszongépjárműve lett, míg a C4-es ott van az év személyautói között a döntőben. A hazai Citroën egyébként egy nagy dobással készül a tavaszra, amihez a C3-as rally változatának lesz köze.

Környezetvédelem

A PSA Csoport könnyedén teljesítette az uniós környezetvédelmi kvótákat. A vállalatcsoportnak autónként és kilométerenként 93 gramm volt az előírt normája, ezt a sajtótájékoztató szerint simán ugrotta meg, főleg annak köszönhetően, hogy modelljeik károsanyag-kibocsátása évek óta folyamatosan csökken.

A PSA-nak 2020-ban 17 alternatív hajtású modellje volt kapható a piacon, 2021 végére 21 egy ilyen autó a cél.

Az új Citroën C4-es

Bár az új C4-es akár egy crossovernek is tűnhet, alapvetően egy alsó középkategóriás személyautóról van szó, ami Európában és Magyarországon is a legnépszerűbb szegmens: előbbi piacon 38, utóbbin 41,7 százalék a részesedése ennek a kategóriának – tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Éppen ezért több gyártó számos modellje célozza meg ezt a piacot, amin a Citroënnek komoly hagyományai vannak.

Az új C4-es erőssége az egyedi dizájn, a magasfokú kényelem és a választás szabadsága, ami esetünkben az erőforrások széles körét jelenti: az új C4-esből benzines, dízel és elektromos változat is kapható, igaz, hibrid és plug-in hibrid verzió nincs és nem is várható.

A C4-es több SUV-jegyet visel magán, ilyen a megemelt magassága vagy 18 colos kerék is, ugyanakkor az autó sziluettje mégiscsak egy dinamikusabb személyautó-megjelenést kölcsönöz. A modell egyedi megjelenését erősítik a speciális, V-alakú LED-fényszórók az autó elején és hátulján is.

„A modell egyedi megjelenését erősítik a speciális, V-alakú LED-fényszórók az autó elején és hátulján is."

„A modell egyedi megjelenését erősítik a speciális, V-alakú LED-fényszórók az autó elején és hátulján is.” | Fotó: Citroën Newsroom

Elektromos változat kompromisszumok nélkül

A tisztán elektromos ë-C4 utasterének mérete teljesen megegyezik a belső égésű motorral szerelt változatokéval, az akkumulátorok elhelyezése sem az utastér, sem pedig a csomagtér méretét nem csökkenti. A C4-es egyébként a legtágasabb modellnek számít a kategóriáján belül.

Az ë-C4 hatótávolsága 350 kilométer, teljesítménye 136 lóerő, az akkumulátor pedig egy 50 kilowattórás lítium-ionos akku. Az autóban van fedélzeti töltő is, egyébként pedig villámtöltéssel akár harminc perc alatt feltölthető 80 százalékra. Az elektromos változat bevezetőára 10,9 millió forint, ez még az állami támogatás nélküli ár, de ezzel is meglepően olcsónak számít kategóriáján belül.

A benzines, 1,2-es változat szintén kedvezményes árral indít a piacon, mindössze 7 millió 99 ezer forint ez a modell, a listaára ennél 300 ezer forinttal lesz több, míg az ë-C4 listaára 13 millió forint.

Előtérben a kényelem

Bármelyik kivitelű új C4-esre igaz, hogy fontos szerepet kapott benne a kényelem. Ezt a célt szolgálja a rendkívül jónak számító hangszigetelés, a kényelmes ülések, valamint a tágas lábtér, illetve újdonságként a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés is kivételesen kényelmes az utazást biztosít.

Szintén van kényelmi funkciója a húsz vezetéstámogató asszisztenciának, melyek második szintű önvezetést biztosítanak, valamint részben ennek is köszönhető, hogy az autó belső megjelenése is modern: az egyenes, digitális műszerfal és a 10 colos kijelző is a modernitást hangsúlyozza, ugyanakkor a klímarendszer légbefúvói alatt manuális gombok is helyet kaptak a C4-ben.

A My Citroën applikációnak már most is számos kényelmi funkciója van, ilyen például az online szervizbejelentkezés, de hamarosan (hónapokon belül) bevezetésre kerül a digitális karbantartási füzet, ami tulajdonképpen egy digitális szervizkönyv lesz. Ez az új autók esetében is hasznos funkció, de a használt autóknak akár az értékét is megnövelheti.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.