Az Uberből kajaszállító cégébe száll át Kalanick, szinte teljesen megválik az autómegosztótól alapító-tulajdonosa

Az Uber alapítója és korábbi CEO-ja az elmúlt két hétben részvényei több mint felét eladta, összesen 1,46 milliárd dollár értéktől vált meg azóta, hogy a cég részvényeinek zárolása véget ért november 6-án. Travis Kalanick, aki továbbra is a vezetői board tagja, így most 44,8 millió dollár értékben birtokol részvényeket, ez kevesebb mint az Uber 3 százaléka.

Döntését nem kommentálta az amerikai Forbesnak, az ugyanakkor világos, hogy forrásai így több lehetőséget adnak új vállalkozásának, a Cloud Kitchennek. Az új cég célja, hogy kizárólag házhoz szállításra dolgozó konyhákat üzemeltessen a városokban; ebbe Kalanick már korábban is több mint 300 millió dollárt invesztált. Az uberkirály augusztusban ingatlant is vásárolt New Yorkban 36,5 millió dollárért. Az amerikai Forbes jelenleg 3 milliárd dollár körülire becsüli vagyonát, ez félmillió dolláros csökkenés októberhez képest.

Miközben a korábbi vezérigazgató menekül, a jelenlegi vezetői, Dara Khosrowshahi inkább bevásárol: 250 ezer darab Uber-részvényt vett összesen 6,7 millió dollár értékben, de korábbi tulajdonával kiegészítve még így is csak a részvények kevesebb mint egy százalékának gazdája.

Hozzászólások lezárva.