Az OGYÉI megígérte: nyilvánosságra hozzák az orosz és kínai vakcina dokumentációját

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be Kincses Gyula MOK-elnök leveléről, melyben úgy fogalmazott, hogy mivel az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján semmilyen dokumentum nincs a már engedélyezett kínai és orosz koronavírus-vakcinák alkalmazásával kapcsolatban, ezért a Magyar Orvosi Kamara (MOK) “nem tudja tiszta lelkiismerettel ajánlani” a készítmények alkalmazását.

“A Magyar Orvosi Kamara elnöksége kéri a Tisztelt Főigazgató Urat, hogy az OGYÉI honlapján hozza nyilvánosságra a Szputnyik-V és kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának engedélyezésével kapcsolatos dokumentumokat, különös tekintettel az alkalmazási előiratra” – írta a kamara elnöke.

A MOK csütörtökön tette közzé az OGYÉI főigazgatójának, Szentiványi Mátyásnak a válaszlevelét, melyben kiemeli: a jelenlegi járványhelyzetben az OGYÉI fokozott terhelésnek van kitéve.

A dokumentumokat természetesen ilyen körülmények között is haladéktalanul nyilvánosságra hozzuk,

még mielőtt a tömeges oltások a két érintett vakcinával elkezdődnének, tehát jóval mielőtt az orvos kollégáknak arra szüksége lenne – írta a főigazgató, aki megértést és türelmet kért.

Címlapkép: A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartja kezében egy védőruhát viselő egészségügyi dolgozó egy iszlámábádi oltóközpontban 2021. február 3-án. Pakisztánban előző nap megkezdték a lakosság tömeges oltását, amelynek során először az egészségügyi dolgozókat, az idős embereket, majd a katonákat és a rendőröket oltják be. Február 1-jén 500 ezer kínai vakcina érkezett az országba. Forrás: MTI/EPA/Szohail Sahzad

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.