Az MNB is felfigyelt a Takarékbanknál felmerült informatikai anomáliákra

A lap által idézettek szerint az alábbiakat írta a jegybank:

  • “A bankkal végzett egyeztetések, tárgyalások során a jegybank felügyelési eszközeivel ösztönzi és támogatja a problémák mielőbbi helyreállítását az ügyfelek informatikai kiszolgálásának zavartalan működtetése érdekében”.
  • A jegybank válasza alapján a Takarékbank csütörtöki jelzései szerint “a hibákat döntően sikerült elhárítani”. 
  • Védelmébe is vette a felügyelet a Takarékbankot: “a Takarékbankhoz hasonló, rendkívül összetett és számos informatikai rendszert érintő rendszercsere során a normál működési üzemmenet keretében is előállhat egyedi túlterheléses helyzet.”
  • Az MNB a lap szerint azt is közölte, hogy amennyiben bármilyen fogyasztóvédelmi jogsértés gyanúja merülne fel a probléma kapcsán, az MNB fogyasztóvédelmi felügyelési tevékenységének keretében kivizsgálná azt.

A Takarékbank hétfő és kedden bankszünnapot tartott az összeolvadással kapcsolatos informatikai átállás miatt, az ezt követően felmerült hibákról itt írtunk.  A Takarékbank szerdán ki is adott egy reakciót a netbank akadozását illetően, mint írták, a Takarékbank új ügyfeleinek több mint 90 százaléka akadálytalanul tudja használni az internetes felületeket. A Takarékbank szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a fennakadások elhárításán, várhatóan néhány órán belül orvosolni fogják a hibákat. Ügyfélbeszámolók alapján ez akkor nem történt meg maradéktalanul, ma is előfordultak fennakadások.

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.