Az idei évtől ismét növekedés várható a kazánok piacán Magyarországon

PR, Trend FM, 2021. április 06., 21:29

A hőszivattyúk eladásában viszont lemaradtunk Csehország és Lengyelország mögött.

Az Ariston Csoport közzétette a 2020 december 31.-el záródó év pénzügyi eredményit. Ennek értelmében a vállalat a következő számokkal zárta az elmúlt évet:

–        1.66 milliárd euró bevétel

–        244 millió euro korrigált EBITDA, 8.6% javulás 2019-hez képest

–        169 millió korrigált EBIT, 13.4%-al magasabb, mint 2019-ben

–        186 millió eurós rekord készpénzforgalom

A vállalat a világjárvány ellenére is növekvő jövedelmezőségről és a beruházások stabilitásáról számol be. Egyedül a bevételek csökkentek enyhén (- 2,7%) a globális recesszió miatt, mivel a vállalatcsoport legfontosabb piacai (pl. Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország, Svájc, Lengyelország, Románia, Hollandia, Oroszország, USA, Mexikó, India és Dél-Afrika) súlyos GDP visszaesést könyveltek el a tavalyi évben.

A jövedelmezőség szempontjából a Társaság nagyon jó eredményeket ért el. A korrigált EBITDA (244 millió euró, + 8,6% 2019-hez képest), a korrigált EBIT (169 millió euró, + 13,4% 2019-hez képest) és a nettó jövedelem (97 millió euró, + 9% 2019-hez képest) volt, valamint jelentős működési készpénzforgalmat könyvelt el, ami 186 millió euró volt a tavalyi évben.

Az Ariston Thermo elnöke szerint eredményeiket a hosszútávú tervezésnek és a gyors digitális fejlesztésnek köszönhetik. Paolo Merloni elmondta: „Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság és a technológiai innováció irányában, mely befektetés hasznosnak bizonyult, és most nagyon jó helyzetben vagyunk, mert közép- és hosszú távon tovább növekedhetünk. 2017-ben meghatároztuk, hogy 2022-ig értékesítésünk 80% -át magas hatékonyságú vagy megújuló termékek képviselik és értékesítésünk 80% -át az 5 éven belül fejlesztett, modern termékek adják. Büszkén mondhatom, hogy mindkét eredményt elértük. “

Az Ariston Thermo 2020-ban is számos technológiai újítást vitt piacra, melyeknél minden esetben a fenntarthatóság és az energiahatékonyság volt fókuszban.

A háztartási vízmelegítési megoldásokban az Ariston márkanév alatt 2020-ban több új termék került a nemzetközi piacokra. Indonéziában az Andris2 sorozat, az elektromos tárolós vízmelegítők új sorozata Kínában, egy új vékony termék Vietnamban és az új Velis modellek Európában. A mexikói elektromos vízmelegítők szegmensének növekedése érdekében a Calorex márka piacra dobta az első tárolós és átfolyós termékeket az Ariston sorozatban.

Folytatódott az Aures sorozat bevezetése olyan új piacokon, mint Mexikó, Dél-Afrika, Vietnam és Szingapúr míg a nyitott égésterű és kényszeráramú gáztüzelésű tároló termékek új választékát az USA-ban vezette be American Standard márkanév alatt.

A hőszivattyúk terén a vállalat Svájcban dobta a piacra a Nuos Extra rendszert, amely ideális forró víz előállításához társasházi környezetben, és bemutatta a Nuos Plus evolúcióját, amely a piacon a leggyorsabb fűtési időt kínálja, magas energiahatékonysággal és integrált Wi-Fi kapcsolattal.

A fűtési megoldások területén is tovább erősödött az Ariston Thermo portfóliója. Az Elco  beltéri és kültéri levegő-víz hőszivattyú palettája megújult az új Aerotop S bevezetésével, mely a lakossági piac igényeit elégíti ki (5-15 kW), valamint  piacra lépett az Aerotop G 8.2 modellel, amely ideális új épületekhez. Az európai hőszivattyú-piac növekedése megteremtette az igényt a fan-coil termékcsalád bevezetetéséhez is. Így az Ariston Thermo a 2 fan-coil típussal bővítette termék palettáját, ezáltal megerősítve pozícióját a fűtési hőszivattyúk szegmensében.

A hibrid rendszerek területén is új fejlesztésekkel erősítette kínálatát, reagálva a piaci igényekre, és lehetővé téve a felhasználók számára az állami ösztönző rendszerek könnyebb igénybevételét.

A fosszilis tüzelőanyaggal működő rendszerek területén a “WHBC” projekt keretében ipari kondenzációs kazánok új sorozatát vezette be mind fali mind álló kivitelben, kiváló hatékonysággal és alacsony károsanyag-kibocsátással. A lakossági szegmensben az Ariston Thermo befejezte új termékkínálatának bevezetését az Egyesült Államokban, valamint kanadai piacokon az NTI és HTP márkanév alatt.

2020 a kapcsolódó szolgáltatások terén is innovációt hozott: elindult az új fűtési alkalmazás az Ariston, a Chaffoteaux, az Elco és az Atag márkák számára, amely még egyszerűbb és intuitívabb felhasználói élményt kínál.

Hozzászólások lezárva.