Az egyik legnagyobb magyar informatikai cég után nyomoz a NAV

2019.11.14. 16:52

Ha eddig bizonytalanságban érezte magát a csődeljáráson átesett Est Media négyezer kisbefektetője, most még inkább így lehet – a cég által nemrég felvásárolt Delta Systems vagyonának egy részét ugyanis zárolta a NAV, írja a Hvg.

Az adóhatóság  f iktívnek tartott számlák miatt, költségvetési csalás gyanújával indított  nyomozá st  az informatikai piacon ismert Delta Systems Kft. ügyletei kapcsán, és 1,3 milliárd forintot zárolt is a cég vagyonából – derült ki az újság birtokába jutott adóhatósági határozatból.

A Delta Systems a jó kormányzati kapcsolatokkal bíró, közbeszerzéseket rendszeresen nyerő magyar Delta cégcsoport zászlóshajója. Nemrég egy uniós pályázaton is nyert; közel félmilliárd forintot kapott a mikró- kis- és középvállalkozások kapacitásbővítésére szánt programból, aminek a nagy részét ki is utalták neki. A cég honlapján látható, hogy a nyáron befejezték a munkálatokat – épp ebből lett a baj.

Az adóhatóság szerint ugyanis ezt a munkákat valójában egy magyar cég, a Com-Ron Steel Zrt. végezte el, ám a számlákat egy Metal Works SK. s.r.o. nevezetű vállalkozás állította ki. Mivel ez a cég külföldi, nem fizették meg Magyarországon a 27 százalékos áfát, s ezzel mintegy 440 millió forintos kárt okoztak a magyar államnak – derült ki a NAV indoklásából.

15%

3999 Ft

3400 Ft

20%

7990 Ft

6392 Ft

Forrás: index.hu

Hozzászólások lezárva.