Az amerikai gyógyszerhatóság már a 12-15 éveseknek is engedélyezte a Pfizer-BioNTech koronavírus-vakcina beadását

A gyártó közlése szerint védőoltása 100 százalékban hatékony védelmet fejtett ki a 2200 főn végzett klinikai kutatás eredményei szerint, az érintett korosztályban. Janet Woodcock, az FDA illetékese úgy fogalmazott, hogy a mai döntés lehetővé teszi a fiatalabb lakosság koronavírus-fertőzés elleni védelmét is, ami még közelebb visz a normalitás érzéséhez és a világjárvány megszűnéséhez. A szülőket igyekezett megnyugtatni a hatóság embere, amikor úgy fogalmazott, hogy az ügynökség az összes rendelkezésre álló adatot szigorú és alapos felülvizsgálatnak vetette alá.

Az FDA hétfő este kiadott újabb sürgősségi engedélye fontos mérföldkőnek számíthat abban a tekintetben, hogy az Egyesült Államokban, valamint az egész világon tovább növekedjen a koronavírus ellen vakcinával védettek száma.

Jelenleg világszerte, így Magyarországon is a 16-18 évesek oltása zajlik a felnőtt korosztály mellett ezzel a vakcinával. A legutóbbi hírek szerint az oltásra idehaza 84 ezer fiatal regisztrált.

Érdemes felidézni, hogy a Moderna a hírek szerint az idei második félévben jelenti be várhatóan a 12-17 éves korosztályra vonatkozó vizsgálati eredményeit.

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.