Autóipari ülésrendszerek beszállítására szerződött a Rába

Hét évre szóló keretszerződést írt alá a Rába Járműalkatrész Kft. egy – eddig meg nem nevezett – több évtizedes múltra visszatekintő, egyebek mellett komplett ülésrendszerekért felelős külföldi partnerrel, aki a globális járműipar egyik legnagyobb TIER 1-es beszállítója. A partnertársaság európai termelésének racionalizációja érdekében kezdett tavaly tárgyalásokat a Rába Járműalkatrész Kft.-vel, ennek eredményeként a pick-up piac egyik vezető márkájához készülő autóülések hátsó ülésvázait szállítja be a Rába. A megállapodás a Rába számára stratégiai jelentőségű és a további együttműködés forrása lehet.

A móri telephely már eddig is számos vállalatnak volt iemelt beszállítója, a Magyar Suzuki Zrt.-nek és a Magyar Toyo Seat Kft.-nek ülésalkatrészek (ülésvázak és üléshuzatok) termékkörében állít elő termékeket.

A járműalkatrész üzletág viszi a prímet

A Rába Járműalkatrész Kft. a Rába Járműipari Holding Nyrt. egyik üzletága, ahogy a futómű és a jármű üzletág is. A Rába csoport 2018-ban 1,197 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el, ami 23,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Árbevétele 10,9 százalékkal, 48,632 milliárd forintra nőtt. Az üzletágak közül 2018-ban a járműalkatrész 7,7 százalékkal, a jármű üzletág 2,2 százalékkal növelte üzemi eredményét, a futómű üzletág üzemi eredménye azonban 36 százalékkal csökkent.

Az idei év első három negyedévében a Rába csoport árbevétele csaknem 38 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 34,7 milliárd forintról, míg az adózott nyeresége 32,7 százalékkal, 425 millió forintra csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A csoport üzemi eredménye az első három negyedévben 97 millió forinttal meghaladva az előző évit, 1,192 millió forintra nőtt.

Az első három negyedévet tekintve a futómű üzletág 333 millió, az alkatrész 472 millió, a jármű üzletág pedig 504 millió forint nyereséget realizált.

Nyitókép: pexels.com

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.