Autó: Elkészült Mészáros Lőrinc kedvenc sportkocsijának kabrió változata – hvg.hu

A Los Angelesi Autószalonon leplezték le a nyitható tetejű Lexus LC sorozatgyártásra érett verzióját.

A Lexus először 2012-ben mutatta meg, hogy hogyan képzel el egy GT kategóriás modern sportkupét, ekkor debütált ugyanis az LF-LC Concept. Azután eltelt néhány év és 2016-ban sokak meglepetésére egy az eredeti tanulmányautóhoz szinte megszólalásig hasonlító sorozatgyártású változat érkezett a típusból.

Ez az általunk a közelmúltban hibrid V6-osként és normál V8-asként egyaránt alaposan letesztelt LC500, melyből a nyilvános vagyonnyilatkozat alapján Mészáros Lőrincnek is parkol egy a garázsában.

Jelenleg csak és kizárólag kupé kivitelben kapható a modell, melynek azonban januárban Detroitban bemutatkozott a nyitható tetejű koncepciója, a mostani Los Angelesi Autószalonon pedig a végleges kabrióról is lehullott a lepel. Íme:

A tető 50 km/h-s sebességig mozgatható. Nyitása 15, zárása 16 másodpercet vesz igénybe, a folyamat a központi kijelzőn megjelenő animáción követhető nyomon. Az optimális aerodinamikai teljesítményt szolgálja a far finom átalakítása: a középső féklámpa a csomagtérfedél valamelyest megemelt peremére költözött, a hátsó légterelő pedig szélesebb lett.

A kupénál 10 milliméterrel rövidebb, illetve 5 milliméterrel magasabb újdonság 66 kilogrammal lett nehezebb, így egész pontosan 2 001 kilogrammot nyom a mérlegen. Az 5 literes V8-as szívómotor egy tízfokozatú automataváltón keresztül juttatja el 477 lóerejét és 540 Nm-ét a hátsó kerekekre.

A Lexus LC 500 Convertible forgalmazása 2020 nyarán kezdődik meg. A várható ár egyelőre ismeretlen, mint ahogy egyelőre még azt sem tudni, hogy a típusból készül-e hibrid változat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.