Átvándorolt Tiborczhoz egy tetszetős szálloda

A BDPST Group megvásárolta Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodáját – írja a Portfolio.hu. A tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát tulajdonló és üzemeltető Témadesign Kft. 2008-ban nyitotta meg a szállodát. 

A portál szerint a BDPST Group “komplex, értékteremtő beruházás keretében” felújítja a szállodát,  és többek között 12 új szobát, kültéri medencét és rendezvényhelyszínt is kialakít hozzá. 

A BDPST Group egyik fő célja az átalakítással, hogy “a szállodához tartozó, eddig kihasználatlan borászati épület több mint 100 fő befogadására alkalmas, modern rendezvényhelyszínné” alakítsák, illetve “jövedelmezőbbé tegyék a létesítményt, a munkahelyek hosszú távú megőrzése érdekében” – írta a lap.

Az 1700-as években épült főúri udvarház az 1830-as években került az Andrássyak tulajdonába és az ő leszármazottaik birtokolták egészen a II. világháborút követő államosításokig. Ez a szálloda egyébként az egyetlen ötcsillagos hotel Tokaj-Hegyalján; 2017-ben derült ki róla, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került.

A BDPST Group felhasználhatja a korábbi tulajdonos által a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretén belül elnyert, 324,5 millió forintos vissza nem térítendő szállodafejlesztési támogatást is.

Hozzászólások lezárva.