Áttörte a falat az OTP

OTP

Az elmúlt hónapok folyamán az OTP a 11 800 és 12 800 forint által határolt sávban oldalazott, a sáv tetejét jelentő 12 800 forintos szintnek bár többször is nekifutott az OTP, áttörnie azonban sokáig nem sikerült azt. A fordulatra egészen a hét utolsó napjáig kellett várni, az OTP a pénteki kereskedésben felfelé tört ki a sávból, és a részvény a 12 800 forintos szint felett zárt be. Amennyiben az emelkedés folytatódik, az OTP hamarosan a korábbi történelmi csúcsa közelébe érkezhet meg, a következő fontos ellenállási szint 13 250 forint közelében húzódik. Lefelé, ha nem sikerül tartósan a 12 800 forintos szint felett megkapaszkodnia, a részvény a korábbi hónapok sávjába süllyedhet vissza.

Mol

A Mol augusztus végén a csökkenő csatorna alsó trendvonala közelébe érkezett meg, az árfolyam a 2 820 forintos támasz alá is beszúrt. Ezután pozitív fordulat következett, és az elmúlt hetekben egyre magasabb mélypontokat hagyó Mol a 2 940 forintos szintet is áttörte. Felfelé a következő ellenállást a 3050 forintos szint jelenti majd, amely felett a részvény a csökkenő csatorna felső trendvonalához érkezne meg. Lefelé pedig a 2 940 forintos szint jelenti az első fontos támaszt.

Richter

Bár a trend rövid távon lefelé mutat a Richter számára, a részvény már a második magasabb mélypontot hagyja a grafikonon. Az árfolyam az 5 000 forintos ellenállás közelében jár és itt húzódik a csökkenő csatorna felső trendvonala is. Amennyiben sikerült áttörnie az 5 000 forintos szintet, a Richter számára további tér nyílhat meg az emelkedés előtt. Lefelé pedig a 4 800 forintos szint jelentheti az első fontos megállót.

Magyar Telekom

A szeptember 13-i nagy emelkedés után a hét első felében lefelé csorgott a Magyar Telekom, majd a részvény ezután ismét erősödéssel próbálkozott meg. Amennyiben az emelkedés folytatódik, a következő megállót a 442 forintos szint jelentheti, amelyet leküzdve az osztalékszelvény vágása után hagyott rés teljes visszatöltésével próbálkozhat meg a részvény. A jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, a 416 forint közelében található, rövid távú emelkedő trendvonalra figyelnek majd a befektetők.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.