Áttörést ért el az additív gyártásban a Ford és az ExOne

A Ford egy olyan autógyártó, aki élen jár az additív gyártás alkalmazásában, sőt, az OEM vette birtokba a világ harmadikként elkészült 3D nyomtatóját még a nyolcvanas évek végén. Eleinte persze a prototípusgyártásban használták ezt a technológiát, ma viszont már a gyártásból is kiveszi a részét az additív technológia: a Ford F-150 Raptor és a Shelby GT500 Mustang modellek egyes részei 3D nyomtatással készülnek.

Harold Sears, a Ford additív gyártásért felelős vezetője az IndustryWeek című lapnak elmondta, hogy a Ford számos kiválóan felszerelt, additív technológiákat alkalmazó gyárral rendelkezik Észak-Amerikában és Európában. Sőt, folyamatosan bővítik ezt a területet, a cél, hogy minden egyes Ford gyárban legyen legalább egy 3D nyomtató.

A Ford emellett oktatásokat is tart a területen dolgozói számára, hogy még tovább növelhesse a gyártás hatékonyságát.

Az együttműködés gyümölcse

A Ford és az ExOne együttműködése abból állt, hogy a két vállalat mérnökei, anyagtudósai és gyártási szakértői közösen kifejlesszenek egy olyan 3D nyomtatót és szinterezést az alumíniumhoz, amivel olyan anyagot állíthatnak elő, mint a présöntéssel lehet.

Jelenleg szabadalmaztatás alatt áll ez a megoldás, amivel a Ford a mostaninál sokkal olcsóbban állíthat elő komplex, egyedi alkatrészeket.

Az innováció a kötőanyag befecskendezéséhez kötődik. A tintasugaras nyomtatókhoz hasonló eljárási mód a leggyakoribb az additív gyártásban, ilyenkor a fémporhoz (vagy egyéb, például kerámia- vagy műanyagporhoz) gyorsan kötőanyagot fecskendeznek be, hogy vékony rétegek egymásra épülésével egy szilárd testet hozzanak létre. A fémeket pedig a végén szinterezéssel olvasztják össze.

Az acél esetében a fenti eljárás egy jól ismert és bevált módszer, ám az alumínium esetében a 99 százalékos sűrűség elérése technológiai áttörésnek számít – írja az IndustryWeek.

Komoly előrelépés

Sears szerint az, hogy gyors és egyszerű eljárási módot fejlesztettek az alumínium előállítására, óriási lépés az autók súlyának csökkentésében, és a könnyűszerkezetek gyártásában, ami összességében a fenntartható jövőhöz is hozzájárul.

Mint fogalmazott, nem olyan anyagokra van szükségük, amik teljesen ugyanolyanok, mint a hagyományos anyagok, hanem olyanokra, amik megfelelő minőséggel rendelkeznek a kívánt felhasználási területhez.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.