Átdolgozzák az oltási tervet – miről volt szó az operatív törzs mai tájékoztatóján?

Nem jött elég vakcina, át kellett dolgozni az oltási tervet – egyebek mellett ez a téma is előkerült a mai tájékoztatón.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóját Gál Kristóf rendőrségi szóvivő kezdte, aki elsőként a vendéglátósok vasárnapi demonstrációjára tért ki. A Hősök terén összegyűlt, kilátástalan helyzetük miatt tüntető vendéglősöket a rendőrök igazoltatták, figyelmeztették, mondta Gál, majd azzal folytatta, hogy a megmozdulás szervezőivel szemben viszont szigorúbban jártak el a kollégái, ellenük eljárást indítottak. Maszkviselési szabályok megsértése miatt is intézkedtek a rendőrök a demonstráción, két főt megbírságoltak, négyet pedig feljelentettek.

Müller Cecília (Forrás: M1/Youtube)

Müller Cecília (Forrás: M1/Youtube)

Az elmúlt 72 órában összesen 607 intézkedés volt pandémiás szabálysértési ügyben, folytatta Gál. 523 esetben közterületi maszkviselési szabályokat sértettek meg, 20 esetben tömegközlekedési eszközökön, megállókban történt ilyen, 64 esetben pedig zárt helyeken. A kijárási tilalmat 1532 esetben szegték meg, ebből egy fő a kutyasétáltatási szabályok ellen vétett. Jelenleg 13 810 hatósági házi karantén van érvényben az országban, tegnap 8105 ellenőrzést folytattak le a rendőrök.

Át kell szabni az oltási tervet

Müller Cecília a reggel ismertetett, napi koronavírus-adatok elismétlése után – 1124 új, azonosított fertőzött, 54 új áldozat, 91 872 aktív fertőzött, 273 kórházi ápolt lélegeztetőgépen – elmondta, hogy “óriási erőket mozgatunk meg” az oltási sorozat folytatásáért.

Az eddigiekről azt mondta, az egészségügyben gyakorlatilag végeztek a vakcinázással, most már csak azok oltása van hátra, akiknek ez valami miatt eddig elmaradt. Az elmúlt négy napban az idősotthonban, szociáis intézményben lakókat, az otthonok dolgozóit oltották be, ez több mint 72 ezer gondozottat és dolgozót jelent. Minden otthonba nem tudtak eljutni, mert az számos helyen valamilyen oknál fogva nem volt lehetséges: például azok, akik épp most aktív fertőzésben szenvednek, a gyógyulás után kapnak lehetőséget az oltásra.

Hozzászólások lezárva.