Átadták az M2-es gyorsforgalmi út bővített szakaszát

Mától kétszer két sávon közlekedhetnek az autósok Budapest és Vác között azt követően, hogy átadták az M2-es gyorsforgalmi út egy közel 20 kilométer hosszú kibővített, illetve felújított szakaszát.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára a beruházás ünnepélyes átadásakor elmondta: 2010 óta hatezer kilométernyi út újult, illetve újul meg, és míg 2010-ben csupán 1277 kilométernyi gyorsforgalmi út volt elérhető, mára ez a szám több mint 1500 kilométerre nőtt.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára    az átadáson azt ecsetelte, hogy a kibővített út több mint 250 ezer ember mindennapi életét könnyíti meg, továbbá a fejlesztés nyomán új beruházások valósulhatnak meg, új munkahelyek jöhetnek létre a térségben.

A közel 33 milliárd forint értékű beruházás a Széchenyi 2020 Program keretében, az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával valósult meg. A fejlesztés keretében két új csomópont, egy új fél csomópont és öt új híd épült, illetve felújítottak tizennégy meglévő hidat. Közel három kilométernyi zajárnyékoló falat létesítettek, tíz kilométer hosszan beton terelőfalakkal választották el a két útpályát. Továbbá hat kilométer hosszan vízzáró réteggel burkolták az árkokat a vízbázis védelme érdekében, és négy és fél hektárnyi véderdő telepítésére is sor került.

Az előfizetéssel elérhető tartalmak között további cikkeket olvashat a témáról.

Válasszon csomagajánlataink közül:

Hozzászólások lezárva.