Applikációból is nyitható lesz a bevásárlókocsi, az érméket lassan elkezdhetik kivezetni

Milyen érmével lehet elvinni a bevásárlókocsit, 100, 50 vagy 20 forintossal, mivel helyettesíthető külföldön például az 1 eurós érme, illetve hova tette az ember azt a bizonyos spéci műanyag lapocskát, amivel a rendszer működik? Csupa olyan kérdés, amely értelmetlenné válhat, ha a Németországban már tesztelt új megoldást bevezetik.

A pénzérmés letét a fejlett világ országaiban már a múlt század nyolcvanas évei óta létezik, és azért kellett bevezetni, mert a vevők jelentős része nem tolta vissza a bevásárlókocsit a helyére, a szétszórt kocsik összegyűjtése pedig túl sokba került a boltnak, amennyiben azt a saját alkalmazottaival végeztette el.

A német Wanzl, amely egyébként 1948 óta gyárt bevásárlókocsikat, és egy tipikus német mittelstand cégnek számít (egy bizonyos réspiacon működő közepes méretű családi vállalkozás, de globális szereplő) most előállt a telefonos vagy okosórás applikációból nyitható-zárható megoldással.

Ahogy a német Chip magazin írja, a vásárló letölti az adott bolt alkalmazását, és NFC vagy Bluetooth kapcsolattal nyitja-zárja a kocsit, ehhez csak közel kell tennie a telefont vagy az órát a szerkezethez. A lap egy videón itt mutatja be a megoldás működését.

A gyakorlatban a Wanzl saját fejlesztésű szoftverét illesztik hozzá a bolt már létező applikációjához, vagyis a vásárló csak annyit fog érzékelni, hogy abban megjelenik az új funkció a frissítéskor. A Wanzl megoldását a Magyarországon jelen lévő boltok közül az Aldi és a Lidl is teszteli Németországban.

Az applikációs nyitás megjelenésével a hagyományos érmés megoldás egyelőre teljesen persze nem tűnhet el, hiszen rövid távon nem lehet elvárni, hogy csak az férhessen hozzá egy bevásárlókocsihoz, akinek az adott bolt alkalmazása telepítve van a mobiljára.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkElkezdték használni a bevásárlókocsit, amivel még az automata kasszára sincs szükségAz Edeka élesben teszteli Németországban azt a megoldását, amellyel teljesen kiiktatja a kasszát a vásárlásból, és a kasszás munkáját a vevővel úgy végezteti el, hogy nem kell hozzá pakolni.

Élet Tech Aldi alkalmazás applikáció bevásárlókocsi érme Lidl Olvasson tovább a kategóriában

Hozzászólások lezárva.