Amerikai-japán összefogásban készül elektromos markológép

Kibocsátásmentes építőipari gépek fejlesztésén már több vállalat is dolgozik, 2019-ben Oslóban pedig az első olyan építési projekt is megvalósult, amihez akkumulátoros berendezéseket alkalmaztak.

A Komatsu 2023-2024-ben akarjam megkezdeni a saját elektromos exkavátorának sorozatgyártását, amihez az energiatároló egységet az akkumulátor-fejlesztéssel és -gyártással foglalkozó Proterra fogja szállítani. A tisztán elektromos hajtás lehetővé fogja tenni a zaj- és károsanyag-kibocsátás csökkentését.

A Proterra akkumulátorcsomagjának kialakítása rugalmasan az egyedi igényekhez igazítható, ezáltal a telep elhelyezése jobban optimalizálható, és elhagyható lesz a markolókar mozgásai miatt szükséges ellensúly.

A Tesla több korábbi dolgozója által alapított Proterra haszongépjárművekhez tervez akkumulátorokat. Termékeit több OEM is használja tisztán elektromos buszokban és kisteherautókban. A vállalat most első alkalommal fog akkumulátort fejleszteni off-road használatra szánt járműhöz – írja a Green Car Congress.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.