Amerikában kezd újra elszállni a légiközlekedés

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban jelentősen gyorsabban haladnak az oltási programok, mint az Európai Unió tagállamaiban. A legfrissebb amerikai légi utasforgalmi adatok azonban újabb mérföldkövet jelentenek a tengerentúli járványkezeléssel kapcsolatban – adta hírül a Statista.

Miután a 2020-at a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a repülés történelmének eddigi legrosszabb évének nevezte, ismét életjeleket mutat az USA repülőtereinek a napi forgalma. Bidenék oltási programja rohamtempóban halad, ehhez többek között az oltóanyagok exporttilalma is hozzájárul.

Ennek eredményeképpen az amerikai polgárok egyre közelebb kerülnek a pandémia előtti élethez, így a belföldi és egyelőre korlátozottan a külföldi utazások terén is.
repülőgép légi közlekedés forgalom

Fotó: Statista/Transportation Security Administration

Az amerikai közlekedési rendszerek védelmét szolgáló szervezet (TSA)

április 7-én 1,58 millió utast számolt a repülőterein, ami a legmagasabbnak számít tavaly márciusi zuhanás óta.

Ezzel 2019-es napi átlagos utasszámtól már csak 31 százalékkal marad el a tengerentúli repülőterek napi forgalma. A leggyengébb napot egyébként 2020. április 14-én regisztrálták, mindössze 87,5 ezer légiutassal.

Igaz, az új mérföldkő napja a húsvéti hétvégére esett, és az ünnepek alatt jellemzően megugrik a repülőterek látogatottsága, mégis egy szélesebb értelemben vett trend kibontakozása látszik megmutatkozni az Egyesült Államok repülőtereinek forgalmi adataiból.

Nyitnak a tengerentúli mozik

Szükségük is van a jegyértékesítésből származó bevételekre, hiszen a világjárvány a turizmus és a vendéglátás mellett a szórakoztatóipart sújtotta a legdrasztikusabban.

Hozzászólások lezárva.