Államcsíny kísérletének vádjával őrizetbe vették a volt jordániai koronaherceget

Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Ajman Szafadi helyettes miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy „külföldi entitásokkal” dolgozott együtt Hamza bin Husszein, hogy véghez vigye állítólagos államellenes cselekedetét.

A volt koronaherceg két videót is elküldött a BBC-nek, melyben azt állítja, hogy házi őrizetben van. Tagadta, hogy bármilyen állam ellenes cselekményre készülne, viszont korrupcióval és inkompetenciával vádolta meg a jordániai államot.

Hamza bin Husszein mellett őrizetbe vették még Abdullah-király egyik volt tanácsadóját és a királyi család egy meg nem nevezett tagját is.

Hamza bin Husszein Abdullah-király féltestvére. Édesapja, Husszein-király halála után Abdullah vette át a trónt és átruházta Hamza bin Husszeinről a koronaherceg-titulust fiára.

Egyiptom, Törökország és Szaúd-Arábia mind támogatásukról biztosították a jordániai kormányt.

Címlapkép: Yusef Allan/Jordan Royal Palace/Getty Images

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.