Alacsonyabb károsanyag-kibocsátást ígérnek a Delphi új fejlesztései

Az új technológiákról az autóipari beszállító termékért, elektrifikációért és elektronikáért felelős igazgatója, Harry Husted beszélt.

Magasnyomású benzinbefecskendezés

A vállalat új, közvetlen benzinbefecskendezéses rendszere 500 bar nyomással juttatja az üzemanyagot az égéstérbe, szemben más rendszerek 350 barjával. „A célunk a szilárd részecske kibocsátás csökkentése, és akár 50 százalékos redukciót is sikerült már elérnünk” – mondta el Husted. Hogy megbirkózzanak a magas nyomással, a részegységeket, különös képen a táprendszert, áttervezték. Problémát jelentett a benzinszivattyú dugattyúja körüli szivárgás is, melyet azonban sikerült kiküszöbölni egy új megoldásnak köszönhetően.

A részlegigazgató hozzá tette: a megfelelő égés nem csak a levegő-üzemanyag keverékén, hanem az égéstérben található befecskendező szelepen is múlik, ezért szentelnek neki nagy figyelmet.

Jobb adathasználat, alacsonyabb fogyasztás

A következő generációs sebességtartó automatika segítségével körülbelül 10 százalékos fogyasztáscsökkenés érhető el, méghozzá új alkatrészek beépítése nélkül. A rendszer a gépkocsi szenzorjai által gyűjtött különböző adatokat hasznosítja. Ilyen információk lehetnek az útszakaszon érvényes sebességkorlátozás, az autó lejt- vagy hegymenetben haladása, a stopjelzések, illetve az akkumulátor töltöttsége. Bár a rendszer nem autonóm, segítségével optimalizálható a menetteljesítmény.

A fejlesztés következő lépéseként szóba jön egy felhőalapú szolgáltatás integrálása, általa pedig időjárási, közlekedési, vagy akár baleseti információk eljuttatása a jármű részére, nyilatkozta Husted az Automotive News Europe-nak.

Kép: Delphi Technologies

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.