Áfacsalás a vád a mobilokkal kereskedő férfi ellen

Szanka Ferenc elmondta: a férfit az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A férfi 2010 tavaszán alapított kiskunhalasi székhellyel egy egyszemélyes gazdasági társaságot, amelynek székhelyét a 2011-ben Szegedre helyezte át. A cég fő tevékenységi köre elektronikus híradástechnikai berendezések és alkatrészek nagykereskedelme volt, ezen belül is elsősorban mobiltelefonokat importált az Európai Unió területéről.

A vádirat szerint 2010-ben és 2011-ben a gazdasági társaság több mint két milliárd forint értékben hozott be mobiltelefonokat, melyeket belföldön adott el. Az általános forgalmi adó befizetésének kikerülése érdekében a műszaki cikkeket azonban papíron román, német és cseh cégeknek értékesítette tovább, ezzel 571 millió forint kárt okozva a magyar költségvetésnek.

(MTI)

Minden jelentős adónemből érdemben több bevételhez jutott a költségvetés az év első nyolc hónapjában, mint egy évvel korábban.

A Pénzügyminisztérium mintegy 17 ezer érintett vállalkozásnak segít a lehető legkedvezőbb adózási mód kiválasztásában.

NAV-figyelő, 38. hét: itt az Egységes Felhasználókezelő rendszer Felhasználói kézikönyve

Mostantól kevesebb üzenet érkezik a NAV-tól a tárhelyre. Megjelentek az októberi elszámolható üzemanyagárak. Listát közölt a NAV az 1 %-os szja-kedvezményezettekről.

Családtámogatásra, sportszervezetek finanszírozására és munkahelyvédelemre jut 2020-ban a legtöbb támogatás az adórendszeren keresztül. Az összes adókedvezmény több mint kétszerese az összes társasági adónak.

Trump pert indított az adóbevallásait bekérő ügyész ellen

Donald Trump amerikai elnök pert indított az adóbevallásait peres úton bekérő ügyész ellen New Yorkban. A manhattani kerületi ügyész nyolc évre visszamenőleg kérte be Donald Trump és családja adóbevallási dokumentumait.

Hozzászólások lezárva.