Adófelajánlásokból közel 1,5 milliárd forinthoz jutott a Nemzeti Tehetség Program

Illés Boglárka hozzátette, idén 3,3 milliárd forint fordítható tehetséggondozásra, a kezdeményezés évente 300-350 ezer fiatal előrejutását segíti. A tehetségprogram finanszírozásának egyik felét az egyszázalékos felajánlások jelentik, a másik részét a kormány biztosítja.

Támogatásra pályázhatnak intézmények, civilek és nonprofit társaságok, valamint a nemzet fiatal tehetségeit támogató ösztöndíjon keresztül évente akár egymillió forinthoz juthatnak az érintettek.

Illés Boglárka kiemelte, idén öt település mellett Tata is megkapta a Tehetségbarát Önkormányzat-díjat.

Michl József (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a város öt év alatt harmincmillió forintot fordított a kiemelkedő tanulmányi, és sport- és művészeti eredményeket elérő diákok támogatására. Tatán három, néptánccal, komoly- és népzenével foglalkozó oktatási intézmény található, mintegy ezerkétszáz diákkal.

A város volt piarista rendházában a napokban nyílt meg Magyarország első regionális könnyűzenei tehetséggondozó és képzőközpontja. A létesítményben végezhető hangszeres oktatás, kompetenciafejlesztés és zeneipari képzés, rendezhetők hangszeres és zeneipari workshopok, előadások és konferenciák.

(MTI)

Hozzászólások lezárva.