A Wizz Air már sejti, mikor pöröghetnek fel ismét az utazások

A Wizz Air a nyári szezonban jelentős fellendülésre számít, és abban bízik, hogy kapacitásának kihasználtsága idén meg fogja haladni a tavalyi nyolcvan százalékot – közölte a diszkont légitársaság. Hozzátették:

már foglalhatók a 2021/22-es téli menetrendben szereplő utak.

A járatokra Wizz Discount Club tagok péntektől már foglalhatnak, február 18-tól pedig klubtagság nélkül is elérhetők a jegyek a légitársaság honlapján és applikációján.

Az MTI érdeklődésére közölték, hogy a most feltöltött utakban nincs változás, ám ez még változhat a koronavírus-járvány miatti korlátozásoktól, illetve a légitársaság folyamatos útvonalhálózat-fejlesztéseitől függően.

Idén nagyjából 118 milliárd dolláros veszteséggel számolhatnak cégek.

A Wizz Air jelenleg a kapacitása mintegy 15-20 százalékát üzemelteti, mivel nagyon sok országban továbbra is szigorú beutazási korlátozások vannak hatályban. Ugyanakkor

a légitársaság a nyári szezonban már komolyabb fellendülésre számít, és bízik abban, hogy a tavalyi 80 százalékos kapacitás-kihasználtságot is meghaladja majd, illetve az év végi időszakban teljesítményével újra túlszárnyalja majd a piacot.

A légitársaság rámutatott: nehéz megjósolni, hogy milyen lépéseket tartanak majd szükségesnek az egyes országok annak érdekében, hogy megfékezzék a járvány terjedését az év hátralévő részében. A Wizz Air egységes európai hozzáállást szorgalmaz, hiszen a jelenlegi helyzet, amelyben minden ország egymástól eltérő és folyamatosan változó feltételeket szab a beutazáshoz, mind az utasok, mind a légitársaságok számára bonyolult helyzetet teremt.

Forrás: index.hu

Hozzászólások lezárva.