A vámpírfilm, ami görbe tükröt mutat a Kádár-korszaknak

Trend FM, 2019. november 19., 09:58

A Nagyatotál mai vendége Bodzsár Márk, a Drakulics elvtárs forgatókönyvírója és rendezője volt. 2019 egyik legjobb magyar vígjátéka az évekkel ezelőtti vámpír műfaj reneszánsza után egy olyan környezetbe helyezi a legendás rémlényeket, amiben eddig soha nem láthattuk őket. A műsorvezető Péller András.

Bodzsár Márk a Színház- és Filmművészeti Egyetem egykori hallgatója már a szakdolgozatát is a vámpírfilmekről írta, így a téma szakértőjeként evidens volt, hogy egyszer élesben is kipróbálja magát ebben a műfajban. Kutatásai alatt rájött, hogy szinte nincs már olyan történet, amit ne meséltek volna el a vérszívóknak a köntösében, de végül mégis megtalálta azt a betöltésre váró rést, amibe el tudta helyezni a filmet. Képzeljük el, hogy a 70-es években a betegeskedő Brezsnyev megbízza a magyar titkosszolgálatot, hogy szállítsák le neki, a nálunk bujkáló halhatatlan vámpírt. Az abszurd elképzelésből forgatókönyv, majd film lett és megszületett a Drakulics elvtárs, egy vámpír történetbe oltott politikai szatíra.

A rendező mesélt a Nagytotálban a kezdetekről, a kutatómunkáról és a forgatások nehézségeiről. Kitért a színészekkel közös munkára és arra is, hogy sokszor elég egy jó ötlet és a többi már jön magától.

Várja Önöket a Nagytotálban a műsorvezető, Péller András.

Hozzászólások lezárva.