A többlépcsős akkumulátorbiztonság a kulcs a Volkswagennél

A szigorú tesztelési eljárásokról a márka brunswicki üzemének elektronikai fejlesztésekért és tesztelésekért felelős vezetője, Dr. Michal Bruna beszélt.

Így tesztelik az akkumulátorokat a Volkswagennél

A szakértő elmondta, hogy a brunswicki akkumulátor-fejlesztési központban szinte minden elképzelhető esetet tesztelnek, amely hatással lehet az akkumulátor-rendszerre egy autó üzemideje alatt – a balesetektől kezdve egészen a szélsőséges időjárási körülményekig. Mivel a sofőrök biztonsága a legfontosabb, az akkumulátor minden változatának – beleértve a szoftvert is – több mint ötezer egyedi teszten kell bizonyítania, hogy biztonságos működésre képes.

A folyamatok egyik legfontosabb területei az úgynevezett életciklus-tesztek, amikor két héten keresztül rezgésteszteken szimulálják a jármű teljes életciklusát. Ekkor az akkumulátorrendszereket olyan mechanikai ütéseknek vetik alá, mint például a szegélyeken, egyenetlen felületeken, vagy a vasúti átjárókon való áthajtás. Más tesztek során az akkumulátoroknak ellenállónak kell lenni a hősokkal szemben – a tesztelő berendezésekben ugyanis különféle éghajlati viszonyoknak teszik ki a járműveket. A kísérlet végén pedig szétszerelik az egyes elemrendszereket, és ellenőrzik azok állapotát.

Munkamegosztás a vállalaton belül

A brunswicki rendszervizsgálatok mellett a vállalatnak más tesztközpontjai is vannak. A salzgitteri Kiválósági Központ teszteli az akkumulátorcellák minőségét, a wolfsburgi Műszaki Fejlesztési Központ pedig a cellamodulokat. A vállalat így biztosítani tudja például, hogy minden egyes akkumulátor valóban elérje a maximális hatótávolságot.

A szoftvereket és a vezérlő egységeket automatikusan tesztelik az üzemekben a tesztpadokon – ekkor többek között a funkcionalitást, a biztonságot, a megbízhatóságot és a zökkenőmentes interakciót vizsgálják. Az akkumulátorgyártás során pedig ellenőrizni kell az egyes akkumulátorok működését és biztonságát, mielőtt azokat a járműüzembe szállítanák.

Magasfokú biztonság

A szakértő elmondta, hogy az autóiparban a legmagasabb szintű biztonsági előírások vonatkoznak az akkumulátor-elektronikára. Ez azt jelenti, hogy a biztonság szempontjából releváns hiba legkorábban 100 millió üzemóra után fordulhat elő. Gépjármű-baleset esetén az elektronika leállítja az akkumulátor-rendszert, hogy a jármű ne legyen feszültség alatt, és a vezető és az utasok ebben a helyzetben is biztonságban legyenek.

Emellett az akkumulátor a jármű tengelyei között helyezkedik el, így az elemet védi a jármű felépítése. Rendkívül súlyos baleset esetén az akkumulátorrendszer természetesen még mindig megsérülhet – biztonsági problémák azonban nem merülhetnek fel. Ha a légzsák kiold, az akkumulátor rendszer automatikusan kikapcsol. Csak a műhelyben elvégzett biztonsági ellenőrzés után lehet újra elindítani a járművet – ez pedig azt is jelenti, hogy az autó utasainak maximális biztonsága ebben az esetben is garantált.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.