A Sziget főszervezője valós kormányzati segítséget szeretne

Kádár Tamás 2018 óta a Sziget főszervezője, és egyben a Sziget Zrt. ügyvezetője. Most hosszú Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy a vendéglátósoknak, zenészeknek, színészeknek, és fesztiválszervezőknek betelt a pohár, és valódi segítséget szeretnének kapni. Kádár szerint nem lehet komplett szakmákat hagyni összeomlani, mert a romok alól már értelmetlen lesz „szemezgetni”

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője ma délelőtt a Facebookon fakadt ki, hogy a vendéglátás, a fesztivál- és zeneipar valós kormányzati segítséget szeretne, az eddigi lépések ugyanis nem lesznek elegendőek, hogy az ágazati szereplők kihúzzák a járvány végéig.  

„A kormányzatnak végre valódi segítséget kell nyújtania a kultúrának, a vendéglátásnak és minden olyan szereplőnek, akik ténylegesen leálltak, bezártak, komplett elestek a bevételeiktől, annak a közös célnak alárendelve magukat, hogy életeket mentsenek. (….) Akinek kiesik a teljes bevétele, nem fog járulékcsökkentésen fennmaradni. Akinek a semmiből kellene fizetnie a rezsit, annak nem vigasz, hogy majd egyszer-talán-valamikor-elsőként kinyithat. Egy normális és valós állami segítség kell, jelen pillanatban teljesen érdektelen, hogy ez népszerű-e a komment-trollok körében vagy sem” – írja posztjában.

Gerendai: Nem biztos, hogy lesz jövőre Sziget, közel 500 milliómba került eddig a válság

Kádár a saját cégénél történt kényszerű leépítésekről is ír:

„Ma 40 fővel kevesebben dolgozunk a cégünknél, mint egy éve. Nem sikerült megmenteni a munkahelyek 2/3-át. Ez nem csak az érintetteket és engem kellene, hogy elkeserítsen és frusztráljon… Tavaly áprilisban kértük először az MTÜ támogatását. Azóta írtunk leveleket, telefonáltunk, hatástanulmányt csináltattunk, érveltünk, szakmai szervezeteket menedzseltünk, sajtóközleményt adtunk ki… minden hangszeren játszottunk. De semmi.”

Gyorsbecslés: hány milliárdot érhet a Sziget?

„Panaszkodik amiatt is, hogy az újraindulást mindenki elvárja tőlük, hiszen Sopron, a Balaton, Budapest számít a sokszázezer vendégre, a bevételre, amit a rendezvények hoznak, az állam pedig adóbevételeket és járulékokokat szeretne. „Addig oldjátok meg valahogy!”

A Sziget bizonytalan jövőjéről Gerendai Károly alapító is borúsan nyilatkozott még decemberben.

Borítókép: MTI/Mónus Márton

Hozzászólások lezárva.