A Szent István Egyetemen is megalakult a Területi Innovációs Platform

A platformhoz eddig hat vidéki és tizenegy budapesti egyetem csatlakozott. A gödöllői TIP alapító ülésén Szabó István, az NKFI Hivatal elnökhelyettese elmondta: a kezdeményezés célja, hogy az egyetemi tudásbázisokra épülve olyan térségi szerveződések jöjjenek létre országszerte, amelyek egyszerre biztosítanak lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti együttműködések kialakítására, erősítésére és új szakmai alapok létrehozására.

Hozzátette, hogy a hazai gazdaság teljesítőképessége jelentősen fokozható, ha jobban tud hasznosulni az a szakértelem, amely az országszerte fellelhető tudásbázisokban halmozódik fel, és ezzel erősíthető a kis- és közepes vállalkozások (kkv) innovációs képessége is.

A magyar egyetemi hálózat egyértelműen alkalmas arra, hogy az innovációs ökoszisztéma központi szereplőjévé váljon, és különösen fontos, hogy az egyetemi tudás megnyíljon a helyi kkv-k előtt is.

Szintet lépne az egyetem

Palkovics László, a SZIE rektora elmondta, hogy egyetemük a legnagyobb hazai agrárprofilú intézmény, ezért a helyi innovációs ökoszisztéma hatókörét nemcsak regionális, hanem ágazati szinten is értelmezik.

Kiemelte, scéljuk, hogy a kutatási, fejlesztési eredményeik ne csak tudományos szempontból fontos publikációkban jelenjenek meg, hanem olyan profitorientált cég jöjjön létre a fejlesztőkkel, a hallgatókkal, amely részt vesz a végtermék gyártásában, forgalmazásában és a piacra kerülésben is.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.