A szállásfoglalások 10-15%-os csökkenésére számít a Booking.com

A Booking.com szállásfoglaló honlapot és a Kayak.com repülőjegy-keresőt üzemeltető utazási szolgáltató társaság, a Booking Holdings megszólalt azzal kapcsolatban, milyen hatással lehet a cég teljesítményére a koronavírus 2020 első negyedévében. Mivel a cég meglehetősen nagy szereplő a piacon, véleményük a teljes turisztikai piac állapotáról is képet nyújthat.

Nem meglepő módon a cég közölte, hogy a koronavírus csökkentette az általános utazási kedvet és emiatt az első negyedéves bevételi adatok gyengék lesznek, a Booking Holdings 9%-os bevételcsökkenésre számít a január-március időszakban, de a foglalások számában nagyobb, 10-15%-os visszaesést várnak.

“A koronavírus jelentős negatív hatással van a tevékenységünkre az első negyedévben. Nem lehetséges megjósolni, hogy a járvány hol és  milyen mértékben zavarja meg az utazási szokásokat.” – közölte a társaság az eredményszámok közzétételekor.

A koronavírus terjedésének kiszámíthatatlansága a teljes idegenforgalmi szektorra hatással van, nagyon magas fokú a bizonytalanság, ezért a Booking Holdings a szokásosnál szélesebb sávot adott meg a jövőbeni várakozásokra vonatkozóan.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Hozzászólások lezárva.