A Siemens hátrányosnak tartja a Huawei kizárását a mobil fejlesztésekből

„Én a magam részéről a Huaweit pontosan ugyanúgy kezelném, mint bármely más technológiai beszállító céget” – jelentette ki Roland Busch, a Siemens AG igazgatótanácsának elnökhelyettese, technológiai igazgatója.
Busch leszögezte: a kiberbiztonsági kockázatok kiküszöbölése érdekében a Huawei esetében is a vonatkozó technológiai szabványok és előírások betartásáról kell gondoskodni.

Hiba lenne kihagyni egy ilyen szintű technológiai céget

A Siemens vezérigazgatói posztja várományosának tekintett technológiai igazgató a sajtókonferencián rámutatott, hogy miután a Huawei már “meglehetősen előre jár” a mobil hálózati technológia fejlesztésében, kihagyása lemaradást okozna a szupergyors ötödik generációs mobil hálózati szolgáltató infrastruktúra kiépítésében.

Az Egyesült Államok bezavar

Washington politikai nyomást gyakorol szövetségeseire a Huawei visszaszorítása érdekében az 5G mobil hálózati fejlesztésekből, mivel állításuk szerint a kínai kormány befolyással rendelkezik a vállalat felett és módjában áll kémkedésre használni annak berendezéseit. Ezzel kapcsolatban Roland Busch megjegyezte, hogy bizonyos meghatározott esetekben a törvények az Egyesült Államok kormányának is lehetőséget adnak a távközlési adatforgalomhoz való hozzáféréshez.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.