A Renault is átáll orvosi eszközök gyártására

Az utóbbi napokban igazi mozgalom indult az autógyártók körében, hogy próbálják növelni az orvosi eszközök gyártását, beleértve a lélegeztető gépeket is, melyeket még mindig csak kisüzemi mennyiségben tudnak előállítani, habár égető hiány van belőle Spanyolországban és a világ számos helyén.

A gyárak bezárása miatt hazaküldött munkavállalók eddig közel 50 maszkot tudtak előállítani, amit a vállalat elmondása szerint úgy oldottak meg, hogy acetátos lapokat illesztettek össze, amik így védik az arcot.

Franciaországban is lenne potenciál

A Renault egyik mérnöke szerint akár még a franciaországi 3D nyomtatókat is használhatnák, hogy lélegeztető gépekhez gyártsanak alkatrészeket, ami létfontosságú lenne a kritikus állapotban lévő koronavírus fertőzötteknél.

A másik nagy francia konszern, a PSA elmondta, hogy az Air Liquide nevű vállalattal kezdett együttműködésbe, hogy megoldást találjanak arra, hogy az iparigáz-gyártásával foglalkozó cég hogyan tudná fokozni a lélegeztető gépek teljesítményét – számolt be a Reuters.

Nem a Renault és a PSA az egyetlen autógyártó, ami valamilyen orvosi eszközök előállításával kezdett foglalkozni. Ahogy arról az autopro.hu is megírta, a General Motors 200 ezer lélegeztető gép gyártását tervezi, hogy így segítse az Egyesült Államokban is egyre növekvő igényt. Az olasz-amerikai Fiat Chrysler Automobiles (FCA) pedig szájmaszkok előállításával szeretne hozzájárulni az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájához.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.