A PSA valójában bekebelezi a Fiat-Chryslert?

Januárban szavaznak arról a PSA és a Fiat-Chrysler részvényesei, hogy a két vállalat egyesüljön Stellantis néven. A két autóipari szereplő hosszú ideje tervezte már az egyesülést, számos vizsgálat kellett hozzá, hogy a folyamat végbemehessen, ám végül minden hatóság áldását adta az aktusra. A felek úgy hirdetik az egyesülést, mint két egyenlő fél erőinek összevonása, ám szakértők szerint jó eséllyel nem erről lesz szó.

A Forbes szerint egyenesen arról van szó a dokumentumok alapján, hogy a PSA magába olvasztja az FCA-t, vagy ha úgy tetszik, bekebelezi az olasz-amerikai vállalatot. A cikkben a Daimler és a Chrysler korábbi egyesüléséhez hasonlótól tartanak, akkor a Chrysler sokat veszített pozíciójából, végül az Obama-adminisztráció támogatása és a Fiat általi felvásárlás mentette meg az Egyesült Államok harmadik legnagyobb autógyártóját.

Nem egyenlő felek

Elemzők szerint a Peugeot, a Citroen, a DS és az Opel együtteséből álló PSA egyértelműen erősebb szereplő lesz a Stellantis néven létrejövő új vállalatban, ami azt jelenti, hogy a francia cég átveszi a hatalmat az FCA fölött is.

Tény, hogy a Stellantis leendő 11 vezetőségi tagjából hat a PSA részéről érkezik, ráadásul a PSA az összes részvényesnek (az FCA részvényeseinek is) fizet prémiumot már az egyesülés előtt is.

Igaz ugyanakkor az is, hogy a Stellantis legnagyobb részvényese az Agnelli-család birtokában lévő Exor lesz az olaszok részéről 14,4 százalékkal, ám Peugeot 7,2 százalékát, a francia állam 6,2 százalékát, míg a kínai Dongfeng 5,6 százalékát birtokolja majd a részvényeknek, és a Forbes szerint egyértelmű, hogy ez a három szereplő a vitás kérdésekben együtt fog szavazni.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.