A Netflixnek olyan jól megy, hogy a filmjeihez már bankokra sincs szüksége

A most közzétett negyedéves jelentésük szerint a streamingszolgáltató előfizetőinek száma már több, mint 200 millió, és azt is bejelentették, hogy mostantól nem lesz szükségük kölcsönökre ahhoz, hogy fedezni tudják a Netflixre készülő filmek és sorozatok költségeit. 

A Netflix kevesebb, mint egy évtized alatt 15 milliárd dollár hitelt vett fel, a legutóbbi beszámolójukkal együtt most közölték, hogy többé nincs szükségük külső finanszírozásra a mindennapi működéshez.

A cég vizsgálja annak lehetőségét, hogy a többlet készpénzt visszaforgassa a részvényeseknek részvény-visszavásárlás útján, és 10–15 milliárd dolláros bruttó adósság fenntartását tervezi – írja a Portfolio.hu.

A Wall Street 6,1 milliós várakozása helyett 2020 októbere és novembere között a Netflix 8,5 milllió új előfizetőt szerzett úgy, hogy közben árat is emelt.

Ezzel a streaminszolgáltatónak összesen 203,7 előfizetője lett.

A cég fő piacát még mindig az Egyesült Államok és Kanada teszi ki 74 millió előfizetővel, de a növekedés motorját már nem ezek adják. Az új előfizetők 83 százaléka az USA-Kanada régión kívülről érkezett. 2021 első negyedévében 6 millió új előfizetőt szeretnének a streamingplatformra csábítani.

A témában ajánljuk: 

Ne ellenőrizz, légy őszinte és csak tehetségekkel foglalkozz – 7 hasznos tipp a Netflix alapítójától

Borítókép: Reed Hastings, a Netflix társalapító-CEO-ja. Fotó: Netflix

Hozzászólások lezárva.