A Neckermann szerint a magyar utasokat nem éri kár

A Neckermann Magyarország folytatja tevékenységét az anyacég csődje ellenére is, ha szükséges az úti célokon tartózkodók szállás és utazási költségeit a biztosító megtéríti a szolgáltatóknak, a cég kapcsolatba lép azokkal az utasokkal, akiknek foglalása nem vagy csak módosítással teljesíthető, a befizetett részvételi díjat az első esetben visszafizetik, anyagi kár senkit nem fog érni – tájékoztatta a Neckermann Magyarország az MTI-t.

A külföldön tartózkodó utasok költségviselésére a biztosító kötelezettségvállaló nyilatkozatot adott ki, miszerint a Neckermann-utasok szállodai tartózkodásának költségeit, illetve hazautazásának azon költségeit, melyeket az osztrák anyacég csődhelyzete miatt még nem egyenlítettek ki, illetve amelyeknek kiegyenlítését a külföldi szolgáltatók bizonytalannak tartották, a biztosító megtéríti – írták.

A társaság osztrák tulajdonosa úgy határozott, hogy a Neckermann Magyarország a Thomas Cook csoport egyes külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek ellenére – a korábbi tájékoztatásnak megfelelően – tovább folytatja tevékenységét. A döntésnél figyelembe vették a magyarországi Neckermann stabil pénzügyi helyzetét, és a cégen belüli, valamint a partneri hálózatban rendelkezésre álló szakmai tudást, tapasztalatot – írták.

Ez nem jelenti azt, hogy a Neckermann Magyarországot, és rajta keresztül utasait és partnereit nem érintenék az osztrák anyavállalatnál és a Thomas Cook csoport más külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek, amik szokatlan helyzeteket, problémákat, és esetenként elháríthatatlan akadályokat is jelentenek.

Szeptember 23-án jelentett csődöt és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, ami évente mintegy 19 millió turista útját szervezte 16 különböző országba. Két nappal később szinté csődöt jelentett a Thomas Cook brit utaztatási cég osztrák, lengyel és német leánycége is.

A Thomas Cook Csoport leányvállalata, a Neckermann Magyarország az MTI érdeklődésére korábban azt közölte, hogy mint a magyar kereskedelmi törvény szerint önálló társaság továbbra is folytatja a működését. Valamennyi külföldön tartózkodó utasuk az eredeti tervek szerint tud hazatérni, a jövőbeni utazások azonban átmenetileg akadozhatnak, a cég 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítéka garantálja, hogy az utasokat ne érje anyagi kár.

Forrás: index.hu

Hozzászólások lezárva.