A Mollal fejleszt és külföldön terjeszkedik egy magyar milliárdos flottakövető-rendszere

A MOL-lal kezd közös termékfejlesztésekbe és a nemzetközi piacokat célozza az i-Cell, amelyben a közelmúltban szerzett tulajdonrészt a Lead Ventures. 

Emőri Gábor cége, az i-Cell flottakövető 2013-as HU GO nevű szolgáltatás indulás óta egyik piacvezetője az elektronikus útdíjszedési rendszernek, 2019-ben pedig üzemanyagkövető-rendszer fejlesztésébe is kezdtek. Most a Lead Ventures kockázati-és magántőkebefektető vásárolt benne 50 százalékos tulajdonrészt, erről a Lead Ventures értesítette a szerkesztőséget. A befektetés összegét üzleti titoknak szeretnék megtartani – válaszolták az ezt firtató kérdésünkre. 

A Lead Ventures scaleupokra specializálódott, budapesti székhelyű kockázati- és magántőkebefektető cég 100 millió eurós tőkéjű alapjainak a Mol, az MFB és az Eximbank a legnagyobb befektetője. Az elektronikus útdíjfizetési és a flottakövetési szegmens egyik kiemelkedő vállalkozásának számító i-Cell célja, hogy a mintegy 6 milliárd eurósra becsült európai telematikai piac meghatározó regionális szereplőjévé váljon a Lead Ventures és a Mol támogatásával.

A Mollal már közös termékfejlesztésbe is kezdtek, az első projektek néhány hónapon belül elkészülnek.

Emőri Gábor, a 2019-es legvagyonosabb magyarokat felsoroló listánkon huszonkettedik volt, vagyonát 58,3 milliárd forintra becsültük.

Borítókép: Emőri Gábor, az i-Cell tulajdonosa a Forbes Flow színpadán 2018 őszén. Fotó: Fekete Csaba

Vége a benzinnel ügyeskedésnek – okos üzemanyagkövető-rendszert fejlesztett a magyar milliárdos cége

Hozzászólások lezárva.