A MOB szerint nincs eléggé kidolgozva a javaslat, amivel elvennék Borkai életjáradékát

A MOB szerint a törvényjavaslat nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével, és az alkotmányos jogokkal sem.

Mint arról beszámoltunk, a jobbikos Steinmetz Ádám benyújtott egy törvényjavaslatot, amely szerint erkölcstelen életvitel esetén is megvonhatnák az életjáradékot az olimpiai bajnokoktól.

Ezt a javaslatot megküldte a ma ülésező Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségének, hogy véleményezzék szakmai szemmel, de a MOB elnökségének ma elfogadott állásfoglalása szerint

a törvényjavaslat nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével, és az alkotmányos jogokkal sem.

Bár létrehoznak az eddigi etikai és jogi bizottságból kiváló különálló etikai bizottságot, a MOB elnöksége hangsúlyozta, hogy fontosnak tartják, hogy az olimpiai járadék feltételei objektívek maradjanak.

A törvényjavaslatot Steinmetz Borkai Zsolt volt olimpiai bajnok szexbotránya miatt nyújtotta be, és bár a tornaszövetség visszahívta Borkait a MOB-ból, aki így már nem tagja a testületnek, a bizottság korábban azzal hárította el az olimpiai járadékról szóló kérdést, hogy erről a sportpolitikáért felelős miniszternek kell döntenie. Az Emmi akkor azt közölte, hogy csak az veszti el érdemtelenség miatt az életjáradékát, aki büntetett előéletű, büntetőeljárás alatt áll, vagy próbaidőre bocsátották. Ezen változtatna Steinmetz javaslata, amelyet a MOB most a fenti indokok miatt nem támogatott.

Hozzászólások lezárva.