A milliárdosok inkább republikánusok, de Bidenre szavaznak

Hiába élvez támogatottságot a vizsgált mintán a Republikánus Párt, a Forbes milliárdosai inkább a demokrata jelöltre szavaznak.

Rövid felmérést készített az amerikai Forbes az ottani milliárdosok szavazási hajlandóságáról. Összesen 42 válasz érkezett vissza a kiküldött több mint 100 kérdőívből, de a lap szerint a politikai spektrum különböző részeihez tartozó üzletemberek adtak választ.

A legfontosabb megállapítás: a milliárdosok többsége a republikánus pártot támogatja, de többségük inkább Bidenre szavaz.

Míg a Gallup egész friss felmérése szerint az amerikaiak 28 százaléka vallja magát a Republikánus Párt hívének, 27 a Demokratáénak és a maradék függetlennek, addig a milliárdosok klubjában mások az arányok.

43 százalék azonosítja magát a republikánusokkal, 33 pedig a demokratákkal, míg 24 százalékuk nem érdeklődik a pártok iránt.

Szavazni viszont máshogy fognak: 40 százalék Trumpra, 28 százalékuk pedig Bidenre, a maradék vagy nem szavaz, vagy független jelöltekre adja a voksát. Az egyik anonim módon válaszoló üzletember a független, libertariánus Jo Jorgensenre szavaz majd, míg egy másik a Zöld Párt jelöltjére, Howie Hawkinsra.

A 44-ből 26 milliárdos adott is pénzt valamelyik jelöltnek, szintén 26 részt vett pénzgyűjtő akcióban, sőt, 4 még pénzgyűjtő turnét is szervezett a pártok egyikének. Csak 7 darab volt a 42 fős mintában, aki sehogy sem támogatta a jelölteket a kampányban.

Képek: Forbes

Hozzászólások lezárva.