A milliárdos tizenegy éves fia is fűti a Gamestop-balhét

Miközben a befektetők többsége teljesen kiakadt a Gamestop körül kialakult spekulatív befektetési lázon, Mark Cuban milliárdos kimondottan jól szórakozik. Büszkén kürtölte világgá azt is, hogy saját fia is kereskedett AMC és BlackBerry részvényekkel.

Azt kell mondjam, imádom, ami  a #wallstreetbets fórumán történik” – írta Twitterén Mark Cuban üzletember, kockázati befektető, sportklub-, tévécsatorna- és filmstúdió-tulajdonos.

A milliárdos tizenegy éves fia is részt vesz a Reddit egyik csetszobájából indult vásárlási lázban. A Gamestop nevű üzletlánc (a cég főleg amerikai bevásárlóközpontokban konzolos játékok forgalmazásával foglalkozik) részvényei 3000 százalékkal drágultak a tavaly januári árfolyamhoz képest és a cég papírjainak árfolyama brutális magasságokban szárnyal.

Az árfolyamfelhajtás főleg reddites kezdő befektetőknek köszönhető.

A Gamestop részvényeinek árfolyama január 12-e óta meghétszereződött, a cég értéke már több mint 24 milliárd dollár. Az amerikai tőzsdén most mindenki a Wall Street-i tőzsdecápák és a redditező amatőrök harcát figyeli.

Elon Musk megint szórakozik a piaccal?

Utóbbiak már 3,5 millióan vannak, és közéjük tartozik Cuban fia is. Az amatőr részvénybefektetők célja, hogy fenntartsák a felvásárlási lázat, és kitoljanak azokkal a befektetési alapkezelőkkel, akik shortolták a Gamestopot, azaz azokkal, akik az árfolyamesésre apellálnak.

Cuban, akinek az amerikai Forbes szerint 4,2 milliárd dolláros vagyona van, szerdán még azt írta Twitterére, hogy fia <a href="http://

I got to say I LOVE LOVE what is going on with #wallstreetbets. All of those years of High Frequency Traders front running retail traders,now speed and density of information and retail trading is giving the little guy an edge. Even my 11 yr old traded w them and made $

&mdash; Mark Cuban (@mcuban) January 28, 2021

” data-wplink-url-error=”true”>anyagilag is jól járt az üzlettel, csütörtökön aztán a CNBC-nek tisztázta, hogy fia, Jake még nem keresett pénzt az árfolyam-felhajtáson.

Cuban tweetjét sokan kritizálták és sokan inkább azt javasolták neki, hogy tanítsa meg gyerekét arra, hogyan lehet felelősségteljes befektető. A tizenegy éves Jake Cuben apja elmondása alapján egyébként minden szükséges információt a Tiktokról szerzett meg.

A Gamestop körüli felhajtásról mi is írtunk részeltesebben, a hét egyik óriási befektetési sztorija, a válallat árfolyamára mág a Biden-kabinet is felfigyelt.

Borítókép: Gamestop // Wikimedia Commons

Hozzászólások lezárva.