A Knorr-Bremse Budapest az Év Vállalata a Figyelőnél

Trend FM, 2019. november 15., 15:53

A Figyelő TOP200 szakmai zsűrije 2019-ben a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.-nek (Knorr-Bremse Budapest) ítélte oda az Év Vállalata Díjat. A neves szakemberekből álló zsűri szerint a dinamikus árbevétel-növekedés, a beruházások és az innováció intenzitása emelte idén a céget a többi vállalat elé.

Vasúti fékrendszereket gyárt és fejleszt a Knorr-Bremse Budapest, a piacvezető Knorr-Bremse cégcsoport tagja. 1800 főt, köztük 400 mérnököt foglalkoztat, akik világszínvonalú és több országot átfogó innovációs projektekben vesznek részt. A Budapesten gyártott vasúti fékrendszereket világszerte alkalmazzák vasúti járműveken: ezek állítják meg az ázsiai és európai szuperexpresszeket, a nagyvárosok – például Melbourne, Párizs és Budapest – metrószerelvényeit és villamosait, a budapesti 3-as metrót és a CAF villamosokat, a hazai Flirt motorvonatokat és a KISS emeletes vonatokat is. A gyártástechnológiában is újító a budapesti telephely.

A vállalat több mint húsz éve fejlődik töretlenül. Árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 100 milliárd forintot. A növekedésben fontos szerepet játszott a 2016-ban történt 5,3 milliárdos beruházás, amelynek köszönhetően a budapesti vállalat a cégcsoport, egyben a világ legnagyobb vasúti fékrendszereket gyártó és fejlesztő központjává vált. 2017 óta a Knorr-Bremse Budapestnél működik az ország egyik meghatározó szakképző központja, a Knorr-Bremse Tanműhely, ahol évente hatvan diák sajátít el hiányszakmákat.

Mindezek győzték meg a Figyelő TOP200 szakmai zsűriét arról, hogy az idén a Knorr-Bremse Budapestnek ítélje az Év Vállalatának járó kitüntetést.

Sávos András, a Knorr-Bremse Budapest ügyvezető igazgatója az elismerés kapcsán elmondta:

„A Knorr-Bremse munkatársai és menedzsmentje magas hozzáadott értékű tevékenységet végez. A mostani díjjal egy olyan vállalatra irányul a figyelem, amely sokat tett a hazai mérnöktudományok nemzetközi elismertetéséért, a magyar gazdaság fejlődéséért és a helyi közösségekért. Örülök és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy ezt a teljesítményt a magyar üzleti élet szereplői és döntéshozói is elismerik.”

A Knorr-Bremse Budapest remekül példázza a német-magyar gazdasági, műszaki, kereskedelmi kapcsolatokat és a technológiai hagyományt. A vállalatnál német és magyar szakemberek együtt hoznak létre – a globális piacon mértékadó – termékeket, megoldásokat és ezzel jelentős mértékben járulnak hozzá a magyar gazdaság versenyképességének növeléséhez. A vállalatnál stabilitás, biztonság, növekedés és innováció együtt vannak jelen.

Hozzászólások lezárva.