A just-in-time miatt kulcsfontosságúak a profi logisztikai megoldások

A fél évszázados múltra visszatekintő Maurice Ward az autóipartól a légiiparig, a kiskereskedelemtől az elektronikáig, a műtárgyak szállítását vállalja. Flórián Gábor, a Maurice Ward értékesítési vezetője szerint bár nagyon nagy a verseny a logisztikai piacon, a kereskedelmi partner igényeinek alapos ismerete magabiztos előnyt tud biztosítani számukra. 

“Az autóiparban hibázni nem lehet. A megrendelőt a legkisebb hiba esetén is elveszíthetjük. A logisztikai szereplők sokan vannak, és bármilyen hiba esetén azonnal levált a konkurencia. Éppen ezért kulcsfontosságú a kereskedelmi partner igényeinek alapos ismerete.”

A szakember szerint nem minden esetben dönt az ár. “Ez egy olyan ágazat, ahol a jól ismert, 100 százalékosan teljesítő szállítmányozót a magasabb árajánlat elfogadásával jutalmazzák a megbízók. Mert tudják, hogy ez az a cég, amelyben lehet bízni. Vagyis a bizalom felépítése a hosszú távú együttműködés alapja a Maurice Ward esetében is.”

A vecsési központú Maurice Ward 24/7/365 alapon működik, vagyis mindig. A nap 24 órájában tudják fogadni a megrendeléseket, és az árajánlat-adás is a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő 30 perces időablakon belül megtörténik. 

“Az autóiparban a logisztika egyre fontosabb tényezővé válik a just-in-time beszállítási rendszer miatt. Ráadásul az elektromos autók egyre nagyobb tömegben való gyártása új partnereket emel be az értékláncba. Ez folyamatosan plusz feladataokkal látja el a Maurice Wardot. Az autóipar átalakulása miatt ráadásul a klasszikus autógyártók és beszállítóik is bővítik termékpaletájukat, és ezzel is új fuvarfeladat generálódik” – magyarázta a trendeket Flórián Gábor. 

Érzik az elektromos trendet 

Ezzel arra is megadta a választ, hogy megrendeléseik nagyságrendjén nem igazán érződik a más szereplők által tapasztalt piaci lanyhulás, hiszen a normál alkatrész-ellátásban jelentkező esetleges visszaeséseket pótolják az új elektromos alkatrészek által generált feladatok. Érdekes trend, hogy az elektromos járművekben elért súlycsökkentés nem érződik a megmozgatott áruk össztömegén, hiszen az eddigieknél nagyobb akkumulátor-egységek készülnek. 

A Maurice Ward felkészült a veszélyes árunak számító akkumulátorok szállítására, teljes körű szolgáltatást biztosítva az akkuegységek továbbítására is. “Kevesen tudják, hogy az olaj, az adBlue mellett az ablakmosó is veszélyes árunak számít, ezeket is csak meglévő engedéllyel rendelkezve lehet továbbítani” – mondta a Maurice Ward képviselője. Alapszabály, hogy mindig a feladó partnernek kell betartania a termékre vonatkozó szabályokat, mindig a feladó feladata  a csomagolás. Viszont a Maurice Ward mindkét problémára teljes körűen választ tud adni, értéknövelő szolgáltaásként javasolnak csomagolási megoldásokat, illetve kommissiózást is vállalnak. 

Az ír alapítású Maurice Ward Csoport 1968 óta nyújt globális szállítmányozási, raktározási, logisztikai és vámkezelési szolgáltatásokat. A cégcsoport évente több mint 140 millió eurós forgalmat bonyolít le, a vecsési központtal működő, 30 főt foglalkoztató Maurice Ward & Co Kft. tavaly 8 milló euróval járult hozzá ehhez.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.