A járművezetők háromnegyede inkább saját gépkocsival utazik

A közleményben kiemelték: a megkérdezettek fele komolyabban veszi a globális éghajlatváltozás hatásait, ezért szívesen váltana zéró emissziós járműre, hogy csökkentse saját szén-dioxid-kibocsátását a jobb levegőminőség érdekében.

A nemzetközi felmérés arra is rámutatott: tavaly 416 vizsgált város közül 318-ban csökkent jelentősen az autóforgalom a 2019-es adatokhoz képest; a legnagyobb visszaesés áprilisban volt tapasztalható.

A pandémia kezdete óta a megkérdezettek szívesebben vásárolnak online, a válaszadók 47 százaléka a nem alapvető termékeket házhoz szállítással rendeli meg – ismertették. Mindez növeli a hagyományos és az elektromos meghajtású kishaszongépjárművek (LCV és eLCV) iránti keresletet – tették hozzá utalva arra, hogy a kutatásban részt vevők közel fele aggódik a kiszállítást végző járművek forgalomnövelő és légszennyező hatása miatt.

Zöld év jöhet

Tex Gunning, a LeasePlan vezérigazgatója elmondta: mindenki számára meg kell teremteni a villanyautókra való átállás lehetőségét, hogy 2021 a közúti közlekedés legzöldebb éve legyen.

A felmérést a közlemény szerint 22 országban, több mint ötezer fő részvételével készítették; egyebek mellett az Amerikai Egyesült Államokan, Ausztriában, Finnországban, Romániában és Törökországban (Magyarország nem vett részt a felmérésben) kérdeztek meg járművezetőket.

A LeasePlan 1,9 millió autót üzemeltet több mint 30 országban, a cég Magyarországon 1994 óta van jelen.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.